Gegurls and Barbie Doll are very familiar..

Friday, June 24, 2011

Aloha people. Please read my title post carefully. Surely there was something lingered on your mind, gegurls! Barbie doll. When i said barbie doll, i remembered when i was child, my parents always bought those dolls to me whenever i asked them to buy to me and everytime i collect those one by one and keep it neatly in my bedroom. I guess every children must be very happy if they got barbie dolls and almost everyday they'll play those barbie dolls . And so with me and you, gegurls!



Gonna ask you a little, simple question. What's the specials about BARBIE DOLLS? One of the reason i bet because it's colourful and attractive to any children. Second, maybe that's one of the most popular toys and has become a phenomenon in the world.Perhaps, perhaps, perhaps. And the third must be common of every children. Fourth, because of children desires for the dolls. And what's more ??? Thinking and keep thinking. Arisha pun masih tertanya-tanya apakah keistimewaaan patung barbie yang mempunyai mata, telinga, mulut, hidung, kaki and so on lah...It's just look alike human tetapi apanya yang beda ya???



Once i recalled back, i often played barbie doll with my pretty sister, Fifiey and sometimes we always fighting only to get barbie doll, but when we was getting bigger, no more fighting, but we're more closing. So sweet we're.. And so with my little funny sweety sister, she loves to play barbie doll and until now she still play and play when the leisure time and holidays coming! Mungkin sifat keperempuanan sudah terkubur dalam setiap jiwa naluri seorang perempuan kan, and no wonder if gegurls love to see and play barbie doll when they were in child moment!




Indeed, the dolls was liked many children, not even kids, but adults we love to see and play along their kids, daughters or little sisters! Normally, gegurls and kids will love to play something interesting foward to their minds!




























Haaa, lihat. Seorang gadis remaja yang berumur 15 tahun, sudah akil baligh pun masih mencintai akan 'BARBIE DOLL' .  Adakah tuan empunya badan merasakan dirinya masih di alam kanak-kanak yang baru pramatang. Mungkin? Siapa tahu.



P/S: Bercakap tentang 'BARBIE DOLL', apakah reaksi serta pendapat anda tentang kemunculan 'BARBIE DOLL' pada zaman metropolitan ini? Adakah ia masih diperlukan dan bermanfaat pada setiap kanak-kanak? 



You Might Also Like

25 comments

  1. u still have the dolls,,mine is broke already,,,

    ReplyDelete
  2. alololololooooo... comelnya Arisha akak cayang nie... suka tgk tau pic tu... comel!! ^_^

    ReplyDelete
  3. It's funny 'cause I'm afraid of barbie dolls, I don't know why. Haha. But yes, I do adore teddy bears! XD

    ReplyDelete
  4. kahkahkahkahkah..

    aku tak suka barbie doll..
    mencikmencik!!

    ReplyDelete
  5. sweet... its ok ske barbie doll... huhu.. nmpak mnje kan.. :)

    ReplyDelete
  6. my one, dalam kotak harta karun. Barbie dari kcccik.. syang nak buangg ~

    ReplyDelete
  7. Tak adore sgt barbie doll except hello kitty. that one i love most.
    ini adalah propa saja. hahaha. :P
    acutally that wasn't mine, it belongs to my lil sister :)

    ReplyDelete
  8. kak izan masa kecik2 tak ada pun koleksi barbie doll sbb takut malam2 dia bangun...ntah apa2 ntah...

    nasib baik anak2 kak izan sume lelaki, tak perlu risau nak beli barbie doll ke apa kan..hehe

    ReplyDelete
  9. barbie doll adik adwa punye ade la hihi :P

    ReplyDelete
  10. hehehe..same la nga adik ppuan apik..nampak jer barbie doll..mesti nk

    ReplyDelete
  11. hurm entah la arisha, adik i tak pernah main barbie.. hehe

    ReplyDelete
  12. bak siniiiiiiiiiiii kirim barbie lg cute utk sy!!!!!

    ReplyDelete
  13. Arisha pun tak minat sgt dgn barbie dool, but i just like to see its cute face and its stunning big eyes. wkwkwk. but maybe ada sesetengah budak yg suka dan tak suka akan patung ini kann. :))

    ReplyDelete
  14. alalala mesti manja sakan budak ni haha

    ReplyDelete
  15. hai farra..
    tq coz sudi singgah my blog...
    utk gurlz comel like u, ok kot ade barbie doll yg comel mcm tu....
    i ske tgk,dlu mse kecik my mum blikn same mcm u pegang tu...
    but i xske main, sbb i lbh ske men patung askar n senapang..
    huhuhuhuhuhuhuhu....
    tp i ske patung mcm tu, coz mate die boleh tertutup sendiri bile baring..kohkohkohkoh...sweet...

    ReplyDelete
  16. hehehe. tak penah ade barbie dolls. tapi serius comel. my daughter ni taktahula ek kan. sekarang tengok dia suka teddy bear. ngeee...

    ReplyDelete
  17. hehe....awak! kitew yg tua dari awk pun still suke barbie doll okeyh? cumel!

    ReplyDelete
  18. comel gmbr tu..
    Klu Qis dpt barbie doll..x sampai sehari dh terpisah dh kepala dari badan dikerjakannya..ganas tau main..hehe.. ;)

    ReplyDelete
  19. barbie dolls dah sangat mahal sekarang! T__T

    ReplyDelete
  20. alolololo sgt comelllsss piccy with dolls. =)

    ReplyDelete
  21. budak sekarang suka teddy bear kot

    ReplyDelete

Blog Stats

website counter

Online