By Hook or By Crook, You Have to know 20 Things About ME!

Tuesday, July 26, 2011

Hello peeps. How're you doing?  Rasa janggal plak update malam-malam seperti ini. Normally, i keep updating and writting the stories in the evening when i got leisure time only. Malam ini tuan pemilik blog mahu menceritakan tentang sikap dan peribadi seorang gadis bernama Farra Arisha . Ada satu perumpaan mengatakan bahawa 'Biar Pecah Di Perut, Asalkan Jangan Pecah Di Mulut'. You better read from the beginning till the end!




Pasti kalian sudah baca tajuk entri Arisha dan disinilah segala persoalan dan pertanyaan yang berputar di benak fikiran kalian akan segera dibongkarkan. Mungkin ramai diantara kalian yang tidak tahu tentang biodata diri dan status Arisha sekarang. But i always take the opportunity to answer all your questions every month, every week, every weekend, every day, every moment, every single night, every single seconds. Because of sudah ramai yang menanyakan dan mengajukan about the same questions, why not if i make a special entry for those who wanna know more about myself and entri ini sangat spesial buat sesiapa saja yang mahu berteman dengan Arisha. I don't care what others people say that i'm gonna show off or anything else, but i know what i do and i've to do what i've to do as long as it's not related to others, sama ada you, you or yooooooooouuuuuuuuuuu! 




Kosongkan fikiran, lapangkan minda, tenangkan hati, take a deep breathe to read my stories or you bakalan semput membacanya. :P





I smile because of a reason, i see in front becuase of i've to, i write those because that's my rights that i've to share with all :-)



1. Name/Nick Name



Usually my friends or my closest friends and my teachers called me as Farra or Arisha, but you bloggers call me what? Farra and Arisha jugak kan? But my family called me Cha agar kedengaran sedikit berbeza. Oh girlllllllllll. You know dari mana nama itu datang? It becomes from SHA (Arisha), so bila dah lama-lama panggil Sha and Sha and bla bla bla, ditukar plak jadi Cha. Logik tak alasan itu? Satu lagi soalan yang sering kalian tanya kepada Arisha. "What is RTP?", "Eh, RTP tu apa?" and bla bla bla. I oftenly answers the sameeeeeeeeeee questions. This made me feel very not satisfied. Tapi apakan daya, orang bertanya, kita menjawab.  Actually RTP stands for Raja Tengku Putri :)




2. Usia dan Paras Rupa



"Hi Arisha. Boleh tak nak berkenalan dengan awak? Saya nak berkawan rapat sahaja dengan awak. Please!? Umur awak berapa?" Nah, ini contoh soalan yang dipetik dari idea bernas Arisha. Hahaha. Arisha saja nak buat lawak memandangkan Arisha memang gemar buat lawak depan khalayak ramai. *Ramai sangat ke rakyat kau Arisha? Cuba kalian teka berapakah umur Arisha sekarang? Adakah 12, 13, 14, 15, 16, 17, 51 tahun? Kalau jawapan kalian adalah 51 tahun, memang sudah lama Arisha ganyang mulut dengan cili hijau dan cili merah tawww! Haa mahu atau tidak, bagi jawapan yang paling tepat. Tak logik bukan jikalau seorang perempuan, rupa parasnya tampak muda tapi umurnya jelas kelihatan tua? Jelas sekali itu bukan Arisha. Arisha yang sebenar adalah berumur 15 tahun. Senang berkenalan dan berteman dengan kalian.




3. FAMILY TREE



FAMILY TREE! You guys mahu berkenalan dengan my family members? Of course kalian bisa. I got five siblings including me. My eldest sister is named after Rj. Tg. Putri Anis (Sri Ratu Saadong VII & Ratu Kebudayaan Indonesia), sangat meminati bidang sejarah dan bidang seni fesyen. Kalau you guys tengok Arisha pakai baju kurung or baju kebaya yang bersulam-sulam, bermanik-manik itu, she's the one who designs my busana. I was very lucky to have a kind-hearted sister like her :) Yang kedua ialah abang yang sangat handsome yang diberi nama Tg. Putra Mohd Hussin. FYI, dia gemar dan senang bikin aktivitas (melakukan bisnes) di luar daripada di dalam daerah dan negeri yang sama. Segenap pelusuk Malaysia sudah dia jejaki. Orang merantau laah katakan. Sabah dan Sarawak pun belum Arisha pijak tanahnya lagi. Kakak yang kedua Arisha adalah FLM. Si penggemar laici, that's why nama blog pun dia taruh laici agar tampak superb pabila disebut. Kau memang seperti itu kan, Pie. She's very close with me, di mana ada Arisha, di situlah ada dia. Tapi pada tahun 2011, semuanya berakhir kerna dia sudah tidak tinggal lagi bersama Arisha. Nak study jauh-jauh katanya, biar hidup dia tak ada orang yang ganggu. *Jangan percaya, itu semua ulasan Arisha sahaja. Peace! Adik bongsu kesayangan yang paling Arisha sayang bernama Rtp Solfie Salsabilla. Arisha panggil dia Adik Abby kerna gelaran adik kelihatan lebih sweet and romantic. She's a very active girl in any matters walaupun umurnya bakalan menginjak  9 tahun pada 1 Disember nanti. Dia suka buat orang tertawa dengan aksi lucunya. Jikalau tiada dia, senyap sunyi, gelap gelita rumah jadinya. Nak MMMUUUUUUAAAAAAHHH sikit kat Adik Abby!!! :** Nak wusha mereka? Just find them via my facebook profile di bahagian SIBLINGS.




4. Tempat Menuntut Ilmu



Di manakah tempat Arisha menuntut ilmu sampaikan setiap semester, setiap tahun boleh dapat skor yang tinggi dalam setiap mata ujian? *Amboi, puji diri sendiri plak kan. Jawapannya adalah di mana lagi kalau bukan di sekolah favorit ku iaitu Jakarta International School (JIS)




5. Smart Student


Kalian tak mahu interview Arisha lagi ke? I was known as Arisha@Risha di sekolah. Arisha sentiasa top di antara yang pop. *Kadang-kadang show off, tak mengapa kan!You got what i mean? Yes, Arisha sentiasa terpilih untuk join dalam apa-apa aktivitas yang dianjurkan. That's why i feel very tired going here, going there, camping dalam hutan to make some researches and so on bla bla bla. Tapi semangat Arisha sentiasa berkobar-kobar. Pelajar nge-top beginilah jadinya! :D




6. Penghijrahan dan Bermaustautin



I'm currently staying and schooling at Jakarta, Indonesia dan mempunyai rumah persinggahan di Kelantan (Kota Bharu). Before this pernah stay di Pahang (Jerantut), Terengganu (Besut). Sebelum berpindah ke Indonesia, Arisha sempat menetap dan bersekolah di Sydney, Australia. That was my memorable memories that i never and ever forgot. Kadang-kadang kepenatan sangat dirasai, brerhijrah sana sini tak henti-henti. Agaknya selepas ini Arisha akan bermaustautin ke mana pula ya? NZ, London, or Makkah? Well, kita hanya merancang dan Tuhan yang menentukannya!





Paras rupa menggambarkan identitas seseorang. Coba tilik muka kalian, bagaimana pula jadinya jikalau sudah di peringkat tua? Hahaha.




7. Pembelajaran Bahasa



I can talk many more languages. Tambah-tambah lagi Bahasa Malaysia kan. Pertuturan Bahasa Indonesia Arisha pun semakin hari semakin kukuh. Bahasa Inggeris apatah lagi, speaking English is a MUST for every students and every day harus bertutur dalam Bahasa Inggeris. Rasa seronok sangat belajar macam-macam bahasa. I bet nak belajar bahasa Sabah dan Sarawak plak. Ada sesiapa rakyat dan kaum Sabah/Sarawak yang boleh tolong ajarkan? (",)




8. Berdarah Campuran/Kacukan


Asal usul keturunan. I keep you guys must be very wondering where i'm coming from. Tanda soal kalian mungkin terhenti disini kerna Arisha akan memberitahu info tersebut sekarang jugak! I mixed Malaysia (Kelantan) plus Indonesia (Acheh). Kalian pasti hairan dan pelik  kenapa Arisha boleh berbicara dalam Bahasa Indonesia pekat kerna di setiap entri Arisha sentiasa gabungkan Bahasa Malaysia dan Bahasa Indonesia asli. That's my skill in writting. And don't forget nantikan entri Arisha yang bakalan di publish totally dalam Bahasa Indonesia. Tiada yang pelik melainkan diri kalian sahaja yang tiba-tiba terasa pelik dengan tutur bicara Arisha. Arisha berharap penjelasan kali ini cukup jelas dalam pengetahuan kalian.




9. Food Lover


Kalau kalian mahu tahu, Arisha adalah pencinta dan penggemar makanan. Hampir setiap hari wang dibelanjakan untuk makan. Arisha berboros wang adalah kerana penangan MAKAN! Bermacam-macam jenis makanan Arisha telah rasai. Ummm, nikmatnya sungguh terasa sampai ke dalam tulang sendi. Lagipula, kotaraya GARUDA mempunyai pelbagai jenis makanan dari pelbagai provinsi, so apa salahnya ambil kesempatan atas kesempitan. If you noticed something, banyak gambar makanan yang Arisha upload di previous entry :) 




10.  Fokus.


This is my confession. Arisha sebenarnya sangat serius dan fokus dalam melakukan setiap kerjaan. Pantang ada orang poke, Arisha akan bangun dan melenting (sometimes). And this is meant i'm a fierce person. What a bad habit i got, bukan? This is the way i'm. Please, jangan membantah. Mungkin susah mahu mencari orang yang mempunyai keseriusan tahap maksimal dalam bikin apa-apa kerjaan. Lain orang, lain sikapnya. After this, jangan segan-segan pula ya untuk poke Arisha??? Tapi jangan benarkan otak kalian berfikir berbagai-bagai konklusi.




11. Be the side of the angels, not the beasts.



Look at here, what do you understand by the words beside? Every single day of our lives we're faced with an immense number of choices. And each and every one of them usually boils down to a simple choice between being on the side of the angles or the beasts. Look, no one said this was going to be easy. And making the decision to be on the side of the angels is often a tough call. But if we want to succeed in this life-and I measure successs by how close we get to generatin that self-satisfaction/happiness/contentment-then we have consciously do this. This can be what we dedicate our lives to-angels and not beasts. Hufffttt, ini sentiasa menjadi permasalahan Arisha. Sentiasa berfikir dua kali dalam apa jua perkara yang dihadapi, tapi jawapan yang kedua sentiasa tidak benar dan sama sekali tidak boleh dipercayai. Kerjaan Arisha selalu gagal jikalau memilih pilihan yang kedua. *Gosh, how beastly i'm. But now i learned from my mistakes!





Tuhan menciptakan mata untuk melihat dan mata bukan berfungsi untuk melakukan kejahatan. Please, biarkan mata melaksanakan tugasnya dengan aman!




12. Canda/Gurau Senda



I'm a joker, that's why i love to joke and make some joking, i love to make everybody laughing when i'm joking with them. But sayangnya Arisha tak suka gurauan bodoh. Tapi Arisha juga sering bercanda bodoh dengan teman-teman sekolahan, bagaimana pula kalau begitu? Macam tak adil langsung kan? TITIK NOKTAH. Kalau bergurau pun ada limit dan waktunya. The advice is for me too. Siapa yang makan cili, dialah yang terasa pedas. Arisha tak pedulikan hal orang lain, so it's up to me joking with anybodies like you guys! 




13.  Teman/Kawan/Sahabat



Arisha senang berteman/berkawan dengan sesiapa sahaja insan yang bergelar manusia. Mahu tahu kenapa? Siapa akan membantu kita di waktu susah kalau bukan seorang teman? Siapa akan memberi semangat kepada kita di saat kita DOWN kalau bukan seorang teman? Siapa yang akan menjadi peneman setia di saat kita berada dalam kesusahan kalau bukan seorang teman? Siapalah kita jikalau tanpa teman! If they got bad attitude sekalipun, at least we can guide them to a good path. If they got bad attitude sekalipun, coba kita jangan memandang orang sebelah mata. Gunakan mata kasar kalian untuk melihat dan menilai perwatakan seseorang itu!




14. Accept What is Done is Done



Salah satu perangai Arisha yang menjengkelkan ialah tidak boleh terima kenyataan (sometimes). Sometimes i feel dunia ini tidak adil. Cuba kalian fikirkan, mengapa kejadian tsunami besar berlaku di Jepun kemarin? Mengapa ianya berlaku di negara yang canggih dengan teknologi? Mengapa rusuhan dan peperangan  berlaku di Mesir kemarin? Arisha berfikir secara tiba-tiba. Ianya mesti ada sebab dan musabab. Tuhan jadikan sesuatu itu tanpa pengetahuan kita. Now, i've to follow the concept of 'Accept What is Done is Done'. There's no going back, only fowards. I make it a motto for life-keep moving fowards!!!




15. Hormat kepada ORTU ( Parents)


My role model is my parents. Each children must very respect to their parents and so with me. Ibu Bapa merupakan orang yang paling Arisha hormati, taati dan kagumi selain dari siblings, teachers and friends. As a children, it's not easy as you think to respect parents without sebarang  ulasan. Why we love them so much? It's not only because of ibu melahirkan kita, ayah menghantar kita pergi ke sekolah, ibu bapa sering membawa kita pergi bercuti! Semua ulasan itu sudah tidak diterima sama sekali. Segalanya berpunca dari hati dan nawaitu kita. 

Hukum berbakti kepada ibu bapa dan menghubungkan silaturrahim adalah wajib. Al-Birr (berbuat kebaikan/ berbakti) ialah melakukan segala kebaikan yang boleh membawa pembuatnya ke syurga. Take note of this, people! 





I'm just ordinary people who knows to pose in front of the camera, who knows to stand up for the rights and who knows to obey any rules of good matters.




17.  Berbuat kebaikan amalan mulia



Berbagi rezeki bersama keluarga, sahabat handal, etc. merupakan perbuatan yang sangat mulia. Jadi apa salahnya Arisha berbagi rezeki bersama-sama kalian. Lagipula Arisha seorang yang suka berbagi apa saja kerana ianya dapat menggembirakan hati ini. I can feel how peace i'm apabila berkongsi something and anything with others. Don't you mind, right?!? :)




18.  Dress Like Today is Important



Kalian dapat catch up tak apa yang Arisha coba terangkan? Why shouldn't treat it as important. It is. So, dress like it matters. And no, i don't mean in the way my mother always used to tell me, "Make sure you've got clean blouse on,  so that everybody around dare to approach you, my dear". And i do this by greeting each day as if it's important. I get up and shower, put on make up/comb, hair/clean teeth etc. and basically do all those things to make me look very good, feel good, smell good. And then i dress smartly, cleanly, stylishly, as if i were going to anywhere like school, birthday party, or on an outing. If i dress for each day expectantly, importantly, smartly then each day will become that. Actually people will react differently to you if you dress as if it matters-and you'll react differently to that diffirent reaction. It's an upward spiral. I've to stress we're not talking formal here, you don't have to buttoned up and uncomfortable. Just dress as if it matters. #OKay!




19. DREAMS


Don't be afraid to dream, Arisha. But plans have to be realisitic. That's my simple concept i used nowadays. Don't limit to dream. We're allowed to dream as high, as wide, as extravagant, as impossible, as wacky, as silly, as bizarre, as unrealistically as we want. I got lots of dreams sampaikan Arisha pun sangat blur and don't know how to explain. I bet a lot of people think their dreams have to be realistic  to be worth dreaming about. But that's a plan and that is something quite different. I have plans and i take logical steps to make them come to fruition. Well, this truly me, tak cepat mengalah malah setiap kegagalan menjadi sumber inspirasi masa depan. Thanks GOD for giving me the strength :)




20.  Adore Kids/Babies


Ooooyyyeeeaaahhh! The last statements you should know about me that i'm kids and babies lover. Believe it or not, it depends on you. Pantang jumpa anak kecil yang comel, memiliki kulit yang putih gebu, then mulalah nak menggatal dengan mereka. Waktu Adik Abby berumur 2-4 tahun, memang best laah main-main dengan dia, cubit pipi montel dia. Tapi sekarang dia dah besar *Arisha tak bermaksud bahawa dia sudah akil baligh ya teman-teman. Yang ada hanyalah fighting (sometimes), masing-masing nak jadi bossy (both of us sekaligus),  and the most important thing yang pantas dikongsi bersama adalah kakak dan adik, both of us kuat makan (true statement). Malam-malam buta pun still jadi tikus yang suka makan cheese. -,-




P/S: Nothing to be discussed. It's over now, OVER! And Ramadhan Al-Mubarak is just around the corner. So guys, you must get ready to make all the preparations for the fasting. I wish Selamat Menyambut Ramadhan Al-Mubarak and Happy Fasting to all muslims. Semoga kalian terus bersemangat dalam melakasankan Rukun Islam yang ketiga iaitu berpuasa sebulan dalam bulan Ramadhan. I guess Arisha akan berpuasa di negara seberang lagi. Ohohoho. Fine, no more protest! Di mana-mana sahaja kita bisa berpuasa, jangan cerewet sangat, bah!



You Might Also Like

37 comments

  1. Omg u got a lotta stories to write.. Hahaha.. Anyway, previoulsy i prety confused wif ur citizenship status n ur race as well.. I tot u'r an indonesian but actualy u r malaysian.. Na'aa.. Half malay n indonesian.. No wonder ur face looks lke sme typcl malay n typcl indonesian.. Mixed.. So smts barely to dfrntiate.. Nvr mind u jz simply fabulous lke i said b4.. Nice to knw u girl..

    ReplyDelete
  2. Cha dah menjawab semua persoalan saya..hehehe..nanti, datang kelantan, bgtahu laa..boleh lepak lepak..heheh..rmah wan kat besut.heheh

    ReplyDelete
  3. laa..baru 15 tahun ke..slm kenal2 :)

    ReplyDelete
  4. Baru 15 Sha? adik Sofiey rupanya.hehehe

    ReplyDelete
  5. Baca ini sepertinya aku sudah kenal Arisha dari lahir hahahaaa...

    Usia nya Arisha sama dengan usia adikku loh :D

    ReplyDelete
  6. kak pie lap u lahh. meh nak kiss kiss hugg hugg banyak2 kali.

    ReplyDelete
  7. 20 lovelies of a lovely person!

    ReplyDelete
  8. da jd kwn rapat arisha dah .. hehe ;D

    ReplyDelete
  9. sha ngn kak fifi mmg suke hindustan ke???

    ReplyDelete
  10. wow! writting style doesnt represent ur age!

    ReplyDelete
  11. panjang.. but nice... tntang kamu kan :D

    ReplyDelete
  12. Hye Arisha

    Now I know you:)

    Selamat Berkenalan

    ReplyDelete
  13. sekali tgk arisha ni mcm fifi jer..kadang2 akak tertukar bila tgk fifi...

    ReplyDelete
  14. BESTNYA PINDAH BANYAK TEMPAT :D

    ReplyDelete
  15. hye nice to know u :) RTP. hehe

    ReplyDelete
  16. boleh la menggatal ngan Mifz yer..hehe

    ReplyDelete
  17. wah lengkap ni .. macam2 ..

    wah2 .. kacukan begitu rupanya ..

    memang ada pelik juga pasal gaya penulisan tuh, layankan saja ..

    nice to meet you ..

    er kena ada ampunkan tuanku ke ?

    ReplyDelete
  18. Sis LZ: Yup, of course. i just gonna told and share everything about mine. kan betul apa yg Arisha cakapkan. each people mesti dan pasti tertanya2 where i'm coming from. so, i'd answered all those questions! hehe. glad to know you sis :))

    Syazwan: Cha>??? first time seorang blogger panggil Arisha dgn panggilan Cha. quite funny! hahaha.
    ok, klo Arisha balik Kelantan nnt, i'll inform you asap. Wan asalnya dari mana?

    SM: Haaa itu dia umur Arisha. i'm 15 y/o baru. lam kenal juga~

    Sis Sofiey: Hehe. Arisha lebih muda dari sis. :))

    Sis Mila: Alaah, rasa gak percaya apa yg kk Mila omongin tuh. salamin tuk adiknya kk yah. kapan sih kita bisa ketemu, jalan2 dan shopping bareng!? :))

    FLM: Pie, Cha dah check ticket flight on weekend kemarin, lupa nak kasi tau. maybe on the 3rd or 2nd puasa Cha balik. jgn lupa jemput kat airport, jgn sampai cha tertidur kat sana sudah :P mmuaahhh2 untuk Adik Abby skali :*

    Sis Hanis: Hihi <3

    Zuan: Aahh we're bestfriend dlm laman sosial. hekhek :))

    ReplyDelete
  19. AD: We're hindustani lover. is there something wrong? hehe.

    IMBobo: Masing-masing punya kelebihan kan, and so with me laah. :-)

    AH: Entri yang paling panjang yg pernah Arisha buat. hihi. seronok plak bila Arisha baca~

    Sis Tieykah: Sebelum ni tak tahu lagi eh? hahaha. ok, selamat berkenalan. jom tweet2 mcm semalam lagi!

    Sis Amy: Ye ke? tak sangka plak. ramai dah yg cakap muka kami berdua seiras, tapi part mana yg sama tu eh! keep wondering -.-

    Sis Izyan: Best, but a little tired menyimpan and mengangkat brg2 :P

    Sis Ezan: Thanks. feel glad to know sis comeyyy ni! :))

    PM: Mifz mana? nak main2 dgn mifz! hikhik.

    Bro Ipai: Tak lengkap sgt pun, it's just about my biodatas and my truly attitude. thanks for reading. btw, no need to use those words. just call me Arisha. :))

    ReplyDelete
  20. waaaa...u nmpak matured la x mcm 15 years old..hehee...patut x nmpak sgt mcm org indon rupanya penah bhijrah cni..:)

    ReplyDelete
  21. dulu kenal fifiey, skang dah kenal arisha
    both of u are good in writing
    terpesona dengan kisah kalian
    apa yg sama, dua-dua optimis dan ada semangat juang yang tinggi

    laa, baru 15 taun rupanya
    all the best ye dalam hidup
    long way to go

    ReplyDelete
  22. ok,

    tahniah sapa yang baca abes..


    HAHAHAHAHAH

    ReplyDelete
  23. yeahhh..i know arisha from ur sista, si peminat laici itu hehe di askrg stdy di singapore kan?

    syoknya byk adik beradik..sy ada tiga org saja hehe sy suka singgah blog arisha sbb blh bljr indonesia language..nk blaja bhsa sbh & srwk?

    sy blh ajar bah..sy org sbh & srwk hehe

    hope one day, dpt jmpa arisha :)

    ReplyDelete
  24. fuhh fuhh sanggup tomato baca taw sebab your skill writing interesting taw cha .. hik ;p

    nak ngorat abg . haha ;p

    sllu pindah2 penat kn tpi best sebab dpt belajar cara hidup org kan .. ;)

    ReplyDelete
  25. tak nampak macam umur 15 tahun! :D pasni buatla entri dalam loghat kelate pulak ;)

    p/s: dah sampaikan salam pada nik umar :)

    ReplyDelete
  26. owh..baru 15thn..masih muda..
    tp nmpak matured..
    All The Best ya.. ;)

    ReplyDelete
  27. wahh..arisha dah banyak melancong kan..tempat persinggahan pun dah kat banyak tempat..arisaha mesti pandai bawak diri kan :)

    ReplyDelete
  28. terjawab sudah semua persoalan tentang farra :) nice entri^^ selamat menyambut kedatangan ramadhan :)

    ReplyDelete
  29. bestnya....banyak tempat berhijrah =)

    ReplyDelete
  30. Sis Sufy: Kan. Hee semua orang cakap Arisha matured. but for me umur 15 tahun pun masih dalam kalangan remaja, bukannya dewasa. hhi.

    Penaberkala: Yes i'm. tengkiyuuu for wishing. yep, dulu kak fifiey yg suka blogging then now bila dia dah start busy, i'd replace her job. :))
    ha'aah Arisha baru 15 tahun, tak sangka kan?

    MH: What's up bro? apa gelak2 ni, nothing funny here. err. hahahaha.

    Sis SK: She's been studying in SGP.
    Hee silakan klo boleh tolong ajarkan. Arisha sudi2 saja :)

    SBT: Interesting sangat ke? ntah2 ramai orang tak faham apa yg Arisha tulis. hikhik.
    yes, moving here and there is great cuase we can know the art and culture of the others country!

    Bro Shahir: Nak baca tulisan Arisha dalam loghat kelate plak eh? ok, nanti Arisha buatkan satu entrikhas totally dalam bahasa kelate. mesti orang luar tak faham kan. harus ada translation jugak kot. hehe. thanks for the regard.

    Sis Lily: Matured looks great, sis!
    tengkiyuu. kisses to your lovely girl, qis :**

    Cekodod: What you said is really true. hhmmmm seronok jugak berhijrah di negara orang kerna boleh dapat byk pengalaman :)

    Sis Anum: Thanks you. salam ramadhan buat sis and familyyy :)

    Atok: Aaah sangat menarik and syiookkkk!

    ReplyDelete
  31. yeayy! abg eq dah kenal cikit2..hehe

    ReplyDelete
  32. wau, there is good to know something about u babe :))

    ReplyDelete
  33. kalau farra mahu bljar bahasa sabah gua bisa ajarin seh..gratis!! hahaha

    kapan lagi mau kembali ke tanah air.. masak sih tidak kangen sama teman teman di sini..hehehe

    ReplyDelete
  34. emanknya raya nanti balik kota bharu nggak ? kepingin mau ketemu sama cewek yang manis ni,hehe... kalau meaw ngomong umur arisha 51 emanknya kena ganyang dengan cili jugak ke ? (joke,hehe) arisha memang seorang yang bertuah! the good writing even the longest story bout u ,kitak sukak ^___^

    ReplyDelete

Blog Stats

website counter

Online