CURRENT ISSUES: A Test of Time.

Friday, July 01, 2011

Hi to loyal readers of PuteriAnggerikRimba Dot Blogspot. Salam Hari Jumaat buat seluruh warga Malaysia dan Indonesia. Memandangkan Arisha sekarang bermaustautin di negara jiran, tak salah bukan untuk mengucapkannya juga. Banyak aktiviti yang Arisha lakukan sepanjang berada disini sampaikan selalu tak cukup tidur dan begadang saja. Namun itu hanya sekadar mukkadimah pada hari ini. Arisha berharap kalian baik-baik saja ya disana :))





Hari ini Arisha tak nak tulis panjang lebar and i'm just wanna share with you guys the articles that i found through my English books. It's about current issues and it's related to nowadays. Selamat membaca dan menghayatinya! Mudah-mudahan info tersebut dapat memberitahu inti yang berfaedah kepada kalian...



Science and technology has changed that the way we live. It has also changed the way we communicate. The world is becoming smaller. People can communicate with one another through the telephone and the Internet. We no longer need to depend only on letters to keep in touch. We can know what is happening far away within seconds through the radio and television. We can also travel easily from one place to another in cars, ships and aeroplanes. In the field of education, science and technology is also changing the way people learn. More and more schools are using technology for teaching and learning. Most schools now use the radio, television and computers to help students learn better. Many universities are also using teleconferencing for teaching and learning. Through teleconferencing, students can attend leasons in one place while the lecturer is teaching in another place far away. They can see him or her on a big screen, which looks like a television screen. Modern life will change as science and technology develops. We can therefore expect more changes in the future!

Test tubes di atas pula bisa menjalankan tugasnya secara teratur dan hanya mengikuti arus perjalanan hidupnya yang sangat aktif dari semasa ke semasa. Kita pula hidup dalam arus kemodenan dengan teknologi yang serba canggih dan gah di persada dunia tetapi kadang-kala ada sahaja segelintir manusia yang tidak berpuas hati dan selalu menentang. Apakah ini dinamakan ketidakadilan? Fikirkanlah dan renungkanlah!




I'm welcoming July to the world, lots of changes could be happened anytime, anywhere. May the days change from the better to the best. Thank you for reading my entry. Catch you later guys! Bye-bye. Yok!



You Might Also Like

16 comments

  1. j0m brubah ke kehidupn yg lbh baik ;)

    ReplyDelete
  2. oh sudah july ea..
    hehe..
    dulu minat pasal science ni..
    xD

    ReplyDelete
  3. science could change mostly everything =)

    ReplyDelete
  4. selamat datang julaii ! a lot of changes now ! !

    ReplyDelete
  5. Selamat hari Jum'at & Happy July :D

    ReplyDelete
  6. Happy July everybody. Hoping today is better than yesterday. :))

    P/S: FYI, i love to learn Science so much. everytime i learned, i got my big spirit to get knowledges about Science!

    ReplyDelete
  7. hi there, i have just followed your blog..i hope you can follow me back..u have a nice blog here..
    i will be waiting for you on my blog...see u there..cheers

    ReplyDelete
  8. heheh..jom berubah..tengah tunggu farra balik la ni..hahaha

    ReplyDelete
  9. biasalah manusia.. tidak tahu erti bersyukur... kalau bleh semua nak senang... zaman sekarang banyak perkara yg mudah... hanya layari internet... kan3... :)..

    mari berubah menjadi org yang lebih baik.. :)

    ReplyDelete
  10. teknologi menjadikan dunia dihujung jari..just picit-picit..hehehe.

    have a good day :)..
    welcome july!

    ReplyDelete
  11. AM: Hi, thank for following me. i'll visit you back.

    AP: Aaah Arisha sekarang dalam proses perubahanm diri laah ni. Oops, maybe Arisha balik on fasting soon, perhaps!

    AH: Benar tuhh. Teknologi pun canggih maka kita pun boleh selesaikan kerja itu dengan cara yg begitu mudah...kan..kann.

    Syazwan: Picit-picit, tekan-tekan klo tak dapat cari info yg kita mau, apa gunanya. kadang-kala klo difikirkan, otak dan akal lebih banyak berfungsi daripada teknologi ini...:))

    ReplyDelete
  12. Happy July, dear
    wish you have great things this month :)


    sweet and sugars,
    Dias

    ReplyDelete
  13. tapi kadang2 sikap x berpuas hati ada baik nye..boleh improve diri..kalo dari +ve view la...

    ReplyDelete
  14. menentang utk mengekalkan keseimbangannya .. sebab sepatutnya teknologi itu membantu kita, dan bukan membuatkan manusia lebih malas ..

    ReplyDelete

Blog Stats

website counter

Online