MAMA.....:')

Thursday, July 21, 2011



Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah Ya Rabbi
Ya Allah..





Ya Allah, ampunilah dosaku walaupun sebesar dan sekecil mana ia. Ampunilah dosa ibuku yang telah melahirkan, menjaga dan menyusukanku. Sayangilah dan kasihanilah ibuku Ya Allah. Lindungilah mereka dalam jagaanMu, Ya Allah. Berikan yang terbaik kepada ibuku, Ya Allah. Semoga kasih sayang kami antara ibu dan anak berpanjangan, Ya Allah. Sesungguhnya, moga kata-kata serta rintihan seorang anak ini dimakbulkan, Ya Allah. Anak kecil  ini hanya mampu meminta dan memohon doa agar untuk kesejahteraan dan kebahagian seorang ibu. Doa yang terbaik hanyalah buat ibu yang terbaik. Ya Allah, sebesar mana pengorbanan si ibu, setinggi gunung akan kubalas jasanya. Ya Allah, aku hanyalah insan biasa yang hanya bisa menabur bakti buat ibuku yang telah menjagaku ketika kecil, merawatku ketika sakit, menenangkan hatiku ketika resah, menemaniku ketika bosan, dan ibu yang mengajarku ABC dan 123 sehingga aku bisa masuk ke alam persekolahan! Ibu adalah  segala-galanya, kerna itu aku amat menyayanginya!




Sudah mengaminkan doa seorang anak kecil ini?
Amin..Amin..Amin..
Mudah-mudahan doa ini dimakbulkan Allah.
Sayu tak mendengarnya? Pasti kata-kata ini pernah terdetik dalam hati kalian kan? Jangan bilang tidak, mesti pernah bukan? Seorang anak mithali mesti dan pasti menginginkan yang terbaik buat seorang mama mithali kalian.
Dalam ramai-ramai readers Arisha, kalian lebih rapat dengan mama atau ayah?
Pasti kebanyakannya akan cakap rapat dengan mama kan? Ye tak? Ye tak?
It must be fair and square, sayang kedua-duanya :)
No need to answer here, jawab dalam hati dan jawapannya harus dari hati yang ikhlas, tulus, suci dan murni!
Klo tanya pasal adik beradik, surely Arisha very close with all of them. They all memang fun and i was happy exist in this family. Boleh bermanja sama-sama, bermain sama-sama, pergi holiday sama-sama dan kami adalah adik beradik pelbagai fungsi, bukan 'kau buat kerja kau, aku buat kerja aku'. Saling bekerjasama dalam dalam sesuatu perkara dan kami juga yang akan menyelesaikan sesuatu perkara tersebut!
How i wish i could play together with my siblings but they weren't around me right now except my lil sis, Abby :'D They were very busy with the studies, businesses and so on.





Huh, yesterday was my mom's birthday. But my mom wasn't beside me, she's flying here, flying there, leaving me here, so we can't celebrate the birthday party yet! Quite DAAMMNNN! I could only give the best prayers ever! MMMUUUAAAAHH to you, mama!



Happy Birthday From Your Lovely Sweety Daughter! :**




Ya Allah lindungilah diri kami, dari yang menjahati menzalimi kami, Ya Allah engkaulah Maha Segala, Engkaulah pelindung hidup dan mati kami, Ya Allah jangan kau coba kami melebihi batas mampu dan sanggup kami. 




But believe me, you're the best and greatest mama in the world!
Walaupun Arisha kadang-kadang bersikap seperti keanak-anakan, a bit stubborn tetapi mama tetap tatang Arisha bagaikan minyak yang penuh. (Bukan sekadar kata-kata tetapi ia sebuah realiti)
You caring about me, caring about all matters related to mine.
That's why I LOVE YOU MORE AND MORE!!!
Arisha nak jadi seorang anak yang baik, anak yang punya budi pekerti, anak yang bisa berbakti pada ortu, anak yang hormat pada ortu dan yang paling penting anak yang solehah!




P/S:  Arisha hanya nak meluahkan dan menceritakan apa-apa saja yang berkaitan dengan diri Arisha. Sekadar ingin berkongsi dengan teman-teman .Benda baik seelok-eloknya kita kongsikan. Bagi Arisha ianya tak salah menceritakan hal perihal yang baik kerna ia boleh menjadikan tauladan buat anak-anak muda di sekitar sana. Selamat membaca dan beramal!



You Might Also Like

26 comments

  1. happy birthday to your mum.
    semoga dipanjangkan umur.dan dimurahkan lagi rezeki :)

    ReplyDelete
  2. Sis Ezza: Erkk. like daughter, like mother. hehe.

    Syazwan: Thanks Syazwan. really appreciating your prayers!

    ReplyDelete
  3. HB for ur mom.... smoga dipanjangkan umur and dimurahkan rezeki.. =)

    ReplyDelete
  4. Zuan & Sis Yad'z: Toceyyyhh toceyhhh! mudah2an. sama2 kita doakan yg terbaik! :))

    ReplyDelete
  5. Happy Birthday Arisha's Mom

    ReplyDelete
  6. happy besday to mama arisha..bertuah mamanya punya anak yg baik macam arisha n siblings :)

    ReplyDelete
  7. Sis Mila: Makaseh ya kk sayang :)

    Kak Nur: Terima kasih ats ucapan. sejuk perut ibu mengandungkan arisha kann. heee malamnih rasa nak puji diri sendiri. aci takkk? :)) nnt balik kelate lagi kita jumpa nakkk? i miss to see ur kids!

    ReplyDelete
  8. happy birthday tuk mama arisha.. moga d pjgkan umur... sihat tubuh bdn.. d murahkan rezeki.. serta sentiasa d bawah lindungan Allah S.W.T.. Amin..

    nanti kalau free arisha datang ler kat blog akak yer.. ambil award.. tq.. ;)

    ReplyDelete
  9. cantik dan tertarik ^_^ trus follow sini :)

    ReplyDelete
  10. mama ek.. ehehe... :) kim salam tau

    ReplyDelete
  11. thank you so much for your sweet comment on my blog, happy birthday to your mom btw! xoxo

    http://hippiegonemad.blogspot.com/

    ReplyDelete
  12. Sis Diana: Aminn, moga doanya dimakbulkan. oh, award apa sis? hehe. thanks ya.

    Renjer: Terima kasih. :)

    AH: Erkk, my mom laah. salamnya bakalan disampaikan.

    Sis Cindy: No worries, we're friends. suka Arisha ngebaca stories kk :)) di update slalu ya blogx. hehe.

    ReplyDelete
  13. Happy besday to Untie.. semoga pjg umur , murah rezeki

    ReplyDelete
  14. LIKE MOTHER LIKE DAUGHTER.DUA2 CNTIK :D

    ReplyDelete
  15. Hey.Selamat Ulang tahun untuk mama kamu:)

    ReplyDelete
  16. Sis Fazilzura, Sis Izyan and Sis Tieykah: Thanks so much! the prayers mean a lot to me and my moms! :))

    ReplyDelete
  17. hepy beday mom ! ;p

    insyaallah mudah mudahan .. you r such a good daughter ! ^^

    ReplyDelete
  18. Amin.. semoga doa awak diperkenankan Tuhan..

    http://nazira-mypersonallife.blogspot.com/

    ReplyDelete
  19. happy birthday to ur mum...semoga panjang umur murah rezeki...:)

    * spec tuh papa mifz yg pakai..:)

    ReplyDelete
  20. bergaya lg mama arisha,.hehe,.hepi belated brtday aunti,.:)

    ReplyDelete
  21. Sis Nazira: Yup, amin ya rabb.

    Papa Mifz: Okok, terima kasih. oh igtkan Mifz sendiri yg pakai. :))

    CN: Hehe. Arisha pun ikut genetik mama kot. :)

    ReplyDelete
  22. amin ya rabbal'alamin..so sweet la dear..happy belated birthday to mama arisha :)

    ReplyDelete
  23. enjoy reading this enrty.nice knowing u my dear =)

    ReplyDelete

Blog Stats

website counter

Online