Boys VS Girls

Tuesday, August 09, 2011

Hi ladies and gentlemen!!


Lelaki VS Perempuan. What are the differences of men and women? I'm very sure that my blog readers are among men and women. (wujud ke pembaca GAY and LESBIAN di blog Arisha)? So, i'm deeply confident you know the difference and you can define those (men & women). Lelaki dan perempuan merupakan dua kaum berbeza ciptaan Yang Maha Esa. Sikap, sifat, fizikal serta paras rupa yang membezakan dua kaum ini.





Models a.k.a Brothers




List of men's physical and attitude





1. Tinggi/Rendah

If you see my two brothers, try to guess which one is tall and which one is short?

Coba kalian bandingkan pula ketinggian kalian. Some people love to see themselves taller than others. Katanya lebih gagah dilihat oleh cewek-cewek cantik :P


2.Berbadan kurus keding, gemuk gedebab, extreme obesity. 

There are many people who have the physical characteristics of those three categories. Kalian yang punya abang lelaki or adik lelaki, pasti bisa membezakannya. 



3.Hardworking or Lazy?

Tak 'COOL' sangat kalau lelaki pemalas. Lebih 'COOL' kalau lelaki rajin. Rajin dalam semua perihal bakalan disukai semua orang! (hekhekhek)




4.Kacak/Sederhana Kacak.

Tidak dapat disangkal lagi, girls are damn choosy. Meminati lelaki kacak, macho, perfect saja. So, take a good care of your style, boboys!! ;)



5.Creative ideas

Most men who have permanent career get brilliant and creative thinking because their mind works at all times.




6. Brave/Coward


Berani kerana benar, takut kerana salah? What a totally good words. Lelaki berani dicintai kaum wanita, lelaki penakut dibenci kaum wanita? Kenyataan yang sangat KONYOL bukan? What i've to say is this is we called lumrah dan fitrah seorang lelaki!! Have to believe it people, people, people!!


7. Protect the people around


Ayo para lelaki. Please be gentleman guy. If you are caring and loving person, surely safety first for you beloved ones (family, friends, people, etc).


8. Respect for the elderly

This is a MUST. Anak yang soleh pasti mempunyai sikap hormati ORTU (orang tua) (including parents, teachers, etc). Isn't very logical when you can't respect others (the older people) whereas you can respect your parents. Remember that respect the elderly is a NOBLE THING :)



9. Egoistic/Hot Temper

'Lelaki kan, sama saja. Dah la ego, panas baran. benci aku dibuatnya' (ini skrip filem yang sering digunakan dalam sesebuah filem).



Is it true that men are sooo? Maybe YES, maybe NO. EGO? Ego biar bertempat. HOT-TEMPER? Oh damn! Sebab apa lelaki mudah sangat menyebar virus panas baran mereka? (sila jawab ya PARA LELAKI alias PEMBACA LELAKI blog ini).





10. Melaram versi Lelaki

Polo T-Shirt, Guess Jeans, Gucci Belt, Tag Heuer Watch, Prada Shoes??? (whoooaa, this is so cool). Actually, this is my impression to my brothers. Both of them suka sangat melaram, melebihi gegirls plak Arisha tengok. And i guess all of blogger boys will do the same like my brothers, kasi tampak machooo gitu!! Ye kan? 



Boys are same, but their souls are different.

Boys have many differences, but they get same desires.

Boys are boys, but the character and their attitude is still different.





Models a.k.a Sisters




List of women's physical and attitude





1. Tinggi/Rendah.

Well, as we know, everyone had a different height and so with my siblings (including me). Tidak ada yang perlu dibantah lagi, Abby is the shoretst one between for all of us. (no wonder she's younger than we all) Pssttt!! Jom kita sama-sama ukur ketinggian masing-masing. If anyone has the lowest height, she's been forcing to drink milk again untuk menambahkan ketinggian lagi. Ada berani?





2. Face a.k.a Paras Rupa

Perempuan. Begitulah naluri seorang perempuan. Fizikalnya cantik, sopan santun, lemah lembut, budi pekerti. Tapi bagaimana pula sebaliknya? And you must remember a thing, paras rupa/air muka menggambarkan seseorang. Normally, girls face the same problem (inner conflict). Like Sis Namee told us earlier, kaum perempuan sering saja tak berpuasa hati terhadap diri mereka sendiri. 'Kau cantik, aku hodoh. Hidung kau mancung, hidung aku penyet. Body kau slim, badan aku gemuk' (this is only an example of inner conflict).






3. Good Cook

Yeayyy. yaaaaahooooo, hooorrrraaayyy!! I admit i'm a good cook. Tak percaya? You supposed to believe me (fine, stop doing any statement). Huh, you guys yang namanya perempuan should be smart as well and know how to cook and how to be a good cook cause if you wanna be listed as perempuan/wanita mithali haruslah mempunyai kriteria/ciri-ciri yang Arisha mention di atas. Starting from now on, luangkan masa lapang kalian dengan aktiviti memasak!!




4. Melaram versi Perempuan

A set make-up product by MAC, Prada Handbag, Gucci Watch, Wedges/High Heels, Colourful Shawls/Tudung Bawal, Ring, Earings, Bracelet and many more items, gegirls love to wear and put on theirs!! No more doubt. Perempuan memang suka melaram, anytime and everytime. Tell me, tell me how many percent of my readers yang tak setuju dengan kenyataan ini? Every girls must believe what i'd told you! On Hari Raya Puasa nanti pasti ramai yang melaram habis-habisan. Tak percaya lagi? Just wait and see (terkena kat batang hidung sendiri plak) -,-




5. Hati Lembut bak Kain Baldu

Perempuan mudah mengalirkan air mata. Women are easily touchy. (nah, Arisha ada spare SEKOTAK TISU PREMIER for you guys, who know if anyone cries kerna terharu).





6. GOSSIP Hangat
'Hi Minah. Kau ni, takde kerja lain ke, mengumpat, mengata, mengutuk orang je, bulan puasa macam ni pun kau buat gosip. Insaf-insaflah laah weyyy' (i'm not a script writer, but once again Arisha menciplak dialog perbualan drama-drama melayu yang popular dengan skrip sebegitu).


Bukan artis glamor saja yang kena tempias gosip-gosip hangat, malah orang sekeliling kita juga pun menghadapi problem yang sama. Mahu atau tidak, we're only able to accept this fate. Jangan bikin gosip hangat lagi ya, gegirls!



7. Indoor/Outdoor Activity

I love to do indoor activitiy compared than outdoor. But it doesn't wrong at all if sometimes we do outdoor too like playing badminton, cycling, fishing, picniking and etc. It good for refreshing our mind. I bet all of you must be so much like to do outdoor too, tambahan pula usia masih dibawah 25 tahun. (four of us are sharing the same hobbies, what a nice coincidence kan).






8. Collect Beautiful Things

Love to collect all those beautiful things? Yes, we do!! Pantang terjumpa benda alah seperti cekak rambut, hair ribbon, colourful hair clip, smart blouse, wedges, and some more thing, pasti kalian akan mendapatkannya. Even those things telat kalian dapati, you doesn't care and the most important in your mind is 'by hook or by crook, you can get it sooner or later'. Hendak seribu daya, tak hendak seribu dalih. As long as kehendak kalian untuk membeli dan mengumpulnya untuk dijadikan koleksi menjadi kenyataan. I'm a girl too, so that i can know semua kehendak setiap perempuan!





9. Not easy to break down (Mengalah)

Perempuan sangat ego. Tidak mudah bagi seorang perempuan untuk mengalah dalam apa jua hal sekalipun. Bertukar pendapat, bertikam lidah, berselisihan faham. Nah, begitulah jadinya jikalau ego mengawal diri. Dalam sesebuah keluarga juga terlampau sering berlaku hal sebegitu. Nak lebih senang/mudah, try to understand each other. If you can't do that, that is mean you have to be quarantine a while from anybody.




10. Manja or Childish

Secara umumnya, perempuan kadang-kadang bersikap sangat manja. But at the same time dalam kemanjaan tersebut, tampak jelas sikap keanak-anakan biarpun usia sudah menjangkaui 30 tahun. Is it right to behave like this? INDEED, women are always being like that (sorry sayang, sikap seorang perempuan tidak bisa diubah melainkan diri sendiri yang merubahnya).





Girls are so lovelyyyyyyyyyy as you see.


Girls are very much sensitive if there's something wrong happen to them.


Girls are love to be friend with anybody, but once they got cheated, they'll be more careful to choose friends.





P/S: Random things i write. You see, you read, then you can make any conclusion on what i'd wrote.





Thank you for reading my entry. Till then. Bye-bye. Yok!



You Might Also Like

31 comments

  1. kite suka boy yang funny。 :)
    hey sis ni kakak kpd fifi ke? obviously comel! wish i can look cute even just smilling like u did. :))

    ReplyDelete
  2. memang laki dan perempuan Tuhan anugerahkan keistimewaan masing2kan:))


    alhamdulillah syukur dijadikan perempuan:))

    ReplyDelete
  3. yeaaah,perempuan dengan dress up tak dapat dipisahkan..muehehehe.cumel nye your sis ^_^
    p/s-kena cari lelaki rajin nolong orang ;)

    ReplyDelete
  4. nice entry arisha :) regarding the cheating part on girls, i agreed. cheating is so not in our vocabulary

    ReplyDelete
  5. both are special in their very special own way

    ReplyDelete
  6. Pompuan hatinya lagi cepat tersentuh

    Adik Arisha comel la!

    ReplyDelete
  7. Sis TS: So, surelyyy your future hubby pun joker jugak kan? hehe.
    fifey's my sis, arisha adiknya :)
    no, you're damn pretty!!

    Sis Cheqwa: Sis pun suka bergaya? yeayyy, samalah kita <3

    Sis Dhiya: Once again, i wish thank you!! you're very true. there are many people we can be friend, so why don't we choose to be friend with the good one ;)

    Yui92: So proud of your compliment. masing2 punya kelebihan tanpa had :)

    Sis Tieykah: Ouchhh, indeed, girls are always being like that :')

    ReplyDelete
  8. salam..

    saya suka pompuan yg manja2.:)

    ReplyDelete
  9. hehehe..kalao la dapat camtu semua

    ReplyDelete
  10. lelaki dan perempuan diciptakn berpasangan..

    ReplyDelete
  11. Nice N3 Arissa.. ;)
    Tk suka dgn lelaki yg panas baran..& pemalas..^_^

    ReplyDelete
  12. hahah tu ar..
    tapi yg paling ketara
    pendik ngan pnjg lah kn..
    selalu pempuan pendik je..
    pastu laki mesti tinggi..
    standard lah tu kn..
    ekekekeke =)

    ReplyDelete
  13. umie suke lelaki klakar + kreatif ^_^

    ReplyDelete
  14. Sekamar Rindu: Ouchhh!! ;)

    AP: Takkan dapat jadi punya. Tuhan sudah jadikan kita sesempurna mungkin :)

    Sis Amy: Sometimes, byk yang tertukar pasangan, that's why wujud juga pasangan tak bahagia di dunia ini! ;)

    Sis Lily: Me too sis. hehe <3

    FBB: Ha'ahh standard laah sangat. sometimes, Arisha tak boleh terima kenyataan!! it depends on perubahan hormon jugak ;)

    Sis Umie: Funny persis Sis Umie kan :))

    ReplyDelete
  15. PART LELAKI RAJIN SANGAT COOL TU SETUJU ! :D

    ReplyDelete
  16. hahaha. laki dan ego mmg tak dpat dipisahkan. nak wat camane XD

    ReplyDelete
  17. wahhh ade abang la . ehemm . haha ;p

    betol3 ! semua betol mmg xdisangkal lagi .. heee

    ReplyDelete
  18. lelaki & perempuan saling melengkapi

    ReplyDelete
  19. manusia memang dah dilahirkan berbeza..kalau sama nnt tak meriah pulak dunia ni kan :)

    ada kelebihan dan kekurangan masing2..
    tapi kepantangan sis kalau dpt seseorang yg malas..tak de wawasan wahhhh gitu :)

    ReplyDelete
  20. apa yg sy dpt simpulkan dear, lelaki kurang sensitif, perempuan mudah sensitif..hehe

    ReplyDelete
  21. WOoooowwwww. there are so many compliments gave by all of you. and the most important we must accept apa yg ada pada diri kita and always have to be grateful!! cheers <3

    ReplyDelete
  22. terima seadanya mereka. ada kelebihan dan kekurangan diri yg harus kite terima sama2. :)

    ReplyDelete
  23. list ni semuanya baik2 belaka..
    where have all the bad girls and bad boys gone?
    heheheh

    ReplyDelete
  24. differences are the biggest point in life. without any, life’s dull. i'm always grateful ~_^

    dear, u look sooooo lovely wearing scarf! =)

    ReplyDelete
  25. I'M CHILDISH. :8

    and i dont know how to cook. T.T

    and i'm so lazy to melaram.HAHA

    ReplyDelete
  26. hehe. lelaki & perempuan saling melengkapi. :)

    ReplyDelete
  27. Yes, masing2 coba mempertahankan diri!! so good of all of u!! be a good one if you wanna success in everything ;)

    ReplyDelete
  28. kalau cuba menukar penampilan [pun kita msh dpt bezakan lelaki dn wanita kan? hihi..kirim salam kat broters..haha gatai noooo...

    ReplyDelete
  29. briliant...suke la sis baca entry arisya...kamu berfikir seperti seorang dewasa =))

    ReplyDelete

Blog Stats

website counter

Online