Others Sneak Peek on The 2nd Syawal.

Friday, September 09, 2011

Hi cantik-kacak bloggers!
              




Anyways, pada kali ini, Arisha masih mahu menceritakan ceritera raya iaitu  Hari Raya ke-2 bersamaan 2 Syawal 1432H. Apa yang menarik disini adalah Arisha memilih untuk mengenakan gaun labuh colour purple. Tidak seperti teenagers and adults di luar sana, di Hari Raya ke-2 mereka selalunya memakai baju kebaya, baju kurung moden and so on related to pakaian masyarakat Melayu ketika menyambuat Hari Raya Aidilfitri. I'm a bit different with my behavior ;) Arisha merasakan tidak rimas memakai outfit sebegini. And i don't have to cover here and there. Nak bergerak kehulu kehilir pun mudah dan pantas. I'm totally comfortable wearing this outfit!














































 Our first destination was Pantai Irama, Bachok, Kelantan which is located near to Kota Bharu city. The journey took only 40 minutes. But for a driver yang suka memandu dengan laju kemungkinannya bakalan mengambil masa dalam 25 minit sahaja untuk tiba ke destinasi ini. Superb bukan? Hahaha. For this time, Abang Eedi yang menjadi cool driver kami semua. So, no wonder if the journey took only 25 minutes. Actually, i'd been there for many times, and now i came again atas tujuan membawa my Indonesian relative cause she seemed very excited to know the favourite places around Negeri Kelantan Darul Naim that often visited by the local and foreign tourist. Kesimpulannya, Pantai Irama terpilih menjadi destinasi pilihan kami yang terletak di Daerah Bachok (i talk like i'm a Duta Pariwisata) Ehehe.




There were so many people there. Di bawah mentari panas, berduyun-duyun ikan duyung yang sedang berenang di dalam lautan. (as you know, there were a lot of swimmer) I could see from far. Sumpah, ini realiti. I thought they got kuasa magikal kerna mereka bisa menahan diri dari bawah sinaran mentari. Aren't they? Fine, ini candaan semata-mata. Kami hanya meluangkan masa dengan berfoto-foto, makan-makan serta menikmati the stunning air kelapa plus ice-cream vanilla.  Kenyang makan senang hati perut berkeroncong riang! :)




After that, kami bergerak menuju ke salah sebuah rumah teman akrab my sister, Rtp Anis di kawasan Kota Bharu City kerna pada hari itu rumah beliau mengadakan Majlis Rumah Terbuka Hari Raya Aidilfitri. We ate roti nan and its kuah, kek keladi and chocolate cake and FYI, many dishes were served on that day. Alamaknya, our stomaches were full of food. We were totally kenyang kegembiraan. Shi biiidduuuu biidddduuu! <3





Below are the pictures during our visit to the house!










P/S: It was a very enjoyable day. It REALLY is! We got so much fun :) Lagipula, dengan kehadiran saudara kami, it would be the best moment ever! :'D



You Might Also Like

26 comments

  1. ehhhh..macam kenal jer pantai tu..hehehhe

    ReplyDelete
  2. waaaaaaaa,seronoknya kalian :D

    ReplyDelete
  3. sound u r havin fun with ur raya :)

    ReplyDelete
  4. dah lama tak pergi bantai irama..dulu terkenal dengan nama pantai cinta berahi..

    ReplyDelete
  5. we both wear maxi dress for raya !! love your hairband..very classic !!

    ReplyDelete
  6. ahhaaii.. blk cuti raya hari tu, xsmpt pn sggh pantai...

    ReplyDelete
  7. salam,
    hi farra, beraya lagi ke ni? atau dah balik kampus? hehe...

    ReplyDelete
  8. Sangat syyyiiiooookkk okey..hehehe.
    iya, Arisha masih beraya di Kelantan..next week baru pulang ke kotaraya Jakarta :)

    ReplyDelete
  9. nanti bwk ai jejalan kelantan boleh? skali dgn kakak arisha, fifiey. hhe

    ReplyDelete
  10. pantai tu nampak macam menarik je..hehe

    ReplyDelete
  11. comel2nya kamu ya hehe
    adik bongsu arisha paling comel :)

    ReplyDelete
  12. Saya suka pantai..hehe. Yea sy org ngeri sembilan...nanti nak post loghat n9. hehe

    ReplyDelete
  13. hihi.
    raya mood@!!!

    u look stunning with that dress

    woot woot

    ReplyDelete
  14. meriahnya suasana di hari raya..
    smpt lagi pegi pantai..aku dah lama tak pegi pantai aaauuuuuww..

    ReplyDelete
  15. Pantai adalah tempat sesuai untuk bersantai..denagn angin sepoi2 bahasanya lagi..ehehe..
    of course, suasana raya haruslah meriah!! :D

    ReplyDelete
  16. semangat betol si abby mamam :) hye arisha!!hee

    ReplyDelete
  17. wahh.. aku dah lama tak g pantai irama .. huhu..rindu the momment

    ReplyDelete
  18. comel la arisha ni geram tengok :) pretty purple dress. it suits u perfectly.

    ReplyDelete
  19. comlenya pakai baju tu..nampak sweet je

    ReplyDelete
  20. sronoknya...dah lama tak g pantai

    ReplyDelete

Blog Stats

website counter

Online