CURRENT ISSUE: The world's criminal is getting increase day by day.

Saturday, October 08, 2011

Hi stalkers and readers.


Nowadays, i read so many more disgusting cases happen in this world. It's so disgusting cases do by disgusting wrongdoer! They're damn cruel doing the disgusting actions. SIGH. I so sorry to say, it really is!



Rogol anak dara orang, rompak sana sini, bunuh warga emas, campak bayi dalam longkang. This is so WTH. You do these seem you get no other works to do anymore. The other people also live in a hard life, tapi mengapa mereka boleh mencari pekerjaan yang halal? Ayuh, we live in a world. Susah senang bersama. Mencari kebaikan bersama. Make our lives become easier


I do always feel hate to those who're always betraying the people. Orang lain hidup merana dan menderita oleh kerna kau bersikap kejam terhadap manusia lain? Sungguh tidak adil.


I'm sadly saying that i'm so sad and upset whenever i read these cases in the newspaper or the online news :( Mereka yang melakukannnya seumpama tiada pegangan hidup dalam diri. Ibarat menyebarkan aib sendiri kepada dunia. Please be ashamed with your disgusting actions. PLEASE!


Ke mana hilangnya sikap perikemanusiaan kalian? 


Di mana hilangnya maruah kalian sebagai makhluk ciptaan Allah?


Apakah tiada pekerjaan yang lebih sempurna untuk dilakukan daripada berkecimpung dalam lembah dosa?


Tegakah kalian memperlakukan perbuatan keji terhadap orang yang tidak bersalah?


Tidakkah kalian menaruh rasa belas kasihan terhadap mangsa-mangsa pengkhianatan manusia kejam?


Please la. Kita sesama manusia harus bersikap adil dan saksama. 


Please be imagined if you're in the same boats with the victims of human betrayal?



Sedih, kecewa, menyesal, takut, geram, marah dan amarah? Menangisi akan apa yang telah berlaku? Only they know what they feel. Bercampur-baur emosi dengan kondisi yang tidak menyenangkan. Gara-gara pengkhianatan manusia kejam, mereka menjadi mangsa? Sungguh tidak adil.


There are no more ways to stop them from doing the bad disgusting actions melainkan berdoa dan bertawakal. Everybody can live in calm and peace life if there are no more world's criminal.


P/S: In you opinion, when is the time they make the best transformations for theirselves? Kapankah mereka akan berubah? Ataukah mungkin mereka tidak boleh berubah buat selama-lamanya? Mungkinkah juga mereka boleh berubah jikalau berdamping dengan orang-orang baik? 



A child who isn't guilty. Ampunkan dia :')


Once upon a time, you was born as a child person. You're good and kind enough. Tidak punya banyak ragam serta sentiasa berkelakuan baik. But then, when you was going adult, you'd totally change. Sentiasa meluangkan masa dengan melakukuan perbuatan jenayah, merancang misi dan visi yang kotor serta jijik. Ohh shame of yourselves. This is always happen, not sometimes.


P/S to my readers: Pada tika itu, kamu berada dalam kondisi yang sangat suci dan murni, bahkan tidak ada sedikitpun benda kotor dan jijik di tubuhmu. Pabila menginjak umurnya, kamu bertindak ganas dan tidak disenangi oleh ramai orang. Maka dengan itu, berubahlah kamu, berubah agar sentiasa disenangi oleh semua orang.


P/S: Please be remembered one more time, before you (world's criminal) doing something, you better pray for the best for yourself. You shouldn't give the best prayers for your bad missions. Let' see in the future, karma bakalan datang menghukum. All the bad things will be coming towards you if you keep doing those bad actions. And i do keep giving the best prayers ever for you :') Mudah-mudahan kalian menyedari akan perbuatan hina itu serta insaf dan terus-terusan follow the good path. Insya-Allah!



You Might Also Like

43 comments

  1. sedih dgn masalah dlm masyarakat dunia skrg..makin hari ada yg makin jahil..Nauzubillah..sama2 kita berdoa, agar dijauhkan dr sifat sedemikian rupa..

    ReplyDelete
  2. lupa nk cakap, comel gilerrr arisha masa kecik yerr hehe

    ReplyDelete
  3. akhir zaman..
    sudah tercatat..
    sometimes i wonder why
    people use this phrase:
    "MANUSIA BERHATI BINATANG"
    pada hal BINATANG sendiri
    lebih sayangkan anak2 nya..
    kan fara?? :(



    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  4. today i dpt berita ayah rogol bayi lelaki yg bru berusia 23 hari. omg! x terkata

    ReplyDelete
  5. salah asuhan sejak kecil. itu yg jadi bukan bukan tu.

    ReplyDelete
  6. memang dah tertulis, semua ini akan terjadi....

    ReplyDelete
  7. Manusia sekarang nie nak balik zaman jahilliyaahh~~

    ReplyDelete
  8. Dunia skrg semakin kejam..jenayah sana sini..minta2 kita dijauhkan dari perkara2 sebegini..

    ReplyDelete
  9. nice entry! mereka yg buat tu sangat kejam ok :(

    ReplyDelete
  10. they know that they will be captured someday

    ReplyDelete
  11. mereka semua lebih teruk dari binatang..tak ada otak..
    mungkin they are having mental problem.hmmmm..celaka orang macam tu..wan tak sanggup baca berita jenayah macam tu..

    manusia hanya boleh berubah jika mereka mahu brubah.

    manusia dilahirkan dalam keadaan bersh, bagaikan kain putih..peranan ibu bapa mendidik anak ketika dalam proses " didikan ", the rest, bergantung kepada diri sendiri, mereka dah tak dengar cakap ibu bapa..derhaka.

    dunia sekarang dah tak aman.

    ReplyDelete
  12. Diorang sumer mmg kejam.
    ptt kene rejam sampai mati -.-
    bia aman skit dunia.

    ReplyDelete
  13. takoot dengan dunia sekarang....

    manusia semakin tidak ada hati perut...semua pk nafsu ja....hurm..

    ReplyDelete
  14. sgt menakotkan manusia zaman sekarang :(

    ReplyDelete
  15. tu la dik..manusia skrg mmg kejam...sanggup buat cmtu..

    ReplyDelete
  16. See, how bad are their actions towards not guilty persons :( they're damn cruel. mudah2an mereka semua mendapat balasan yg sepantasnya mereka dapat. let's the God judge them. we just have to give the best prayers for ourselves. moga2 dijauhkan musibah serta anasir2 jahat orang sekeliling. :') amin. insyaAllah. may God bless all of us :)

    ReplyDelete
  17. ini semua sudah tertulis tiada perlu sangat di risaukan cuma kita harus akui ujian yg datang dalam berbagai bentuk ...maka logik sekali pahala dan dosa dan syurga dan neraka...pilih sahaja.

    ReplyDelete
  18. subhanallah..
    itulah yang makin ditakuti, nak salahkan siapa??
    walhal nafsu yang bermaharajalela..
    yang pasti sama2 kita mendoakan perkara yang buruk2 dijauhkan dari kita sklrg

    fara@
    gambar bb itu kamu kan??
    comelnya

    ReplyDelete
  19. moga kita melipat kali ganda amalan kita

    =_=

    ReplyDelete
  20. kecewa n sedih sgt ..kdg2 takut jugak hurmm mcm dunia dah tak selamat

    ReplyDelete
  21. takut kan...

    sedang binatang pun sayangkan anak...

    iskkhhhh...

    so bila mahu folo sya?

    ReplyDelete
  22. environment change them.. change environment, change the world.. :)

    ReplyDelete
  23. segala kejahatan pasti akn dibalas.bila manusia hlg pedoman hidup,maka kejahatan makin berleluasa.

    ReplyDelete
  24. pendapat saya
    semua perkara terjadi semuanya mempunyai sebab.
    yang menajdikan sesuatu perlakuan itu salah adalah matlamat yang tidak betul. itu sahaja..

    ReplyDelete
  25. ada baca tak pasal bapa liwat anak usia 23 hari
    bayi!
    macam binatang sungguh dia buat bayi dia cmtu
    manusia skang ni tak fikir ape dah...
    takde akal

    bukan semua.sesetengahnya beginilah

    ReplyDelete
  26. tu lah masalahnya..bagi pecinta maksiat, meraka rasakan itu adalah bnda yg lebih bahagia bgi mereka..

    ReplyDelete
  27. manusia dah tak macam manusia kan? bukak newspaper je macam2 cerita.

    ReplyDelete
  28. arisha sayang lebih sedih yg bersifat kejam itu dari keluarga sendiri..contohnya kes yang baru ni seorang bapa meliwat anak sendiri yang baru berumur 23 hari!

    eiii eiiii geramnyer..rasa nak pergi tumbuk dia..kesian baby tu ;(

    ReplyDelete
  29. sangat tak berperikemanusiaan,hanya Allah akan membalasnya :(

    ReplyDelete
  30. comel nya baby itu.

    manusia skrg ni dah tak rupa manusia.
    jadi takut nak baca newspaper. perkara tak dijangka makin menjadi jadi. nauzubillahiminzalik. mintak dijauhkan dari diri, keluarga dan sahabt.

    ReplyDelete
  31. manusia.. lahir suci mati blm pasti apa coraknya.

    ReplyDelete
  32. Please be imagined if you're in the same boats with the victims of human betrayal?

    ILOVE THIS PART~! ;D

    ReplyDelete
  33. petanda sudah dekat.

    manusia sekarang da tak kenal belas kasihan

    ReplyDelete
  34. Mereka yang melakukan perkara keji itu adalah manusia2 kejam. and even more cruel dari haiwan. doakan mereka agar insaf di kemudian hari :/

    the girl in the picture is myself..don't you believe? hehehe.

    ReplyDelete
  35. ada terbaca hr tuh si ayah liwat anak berusia 23 hari...damn sgt kejam...apo la nk jadi...

    ReplyDelete
  36. ya betul tu farra setuju sgt.. skrng ni macm2 yg berlaku..

    ReplyDelete
  37. Umph, memang masa lahir semuanya suci, bila membesar, mcm mcm kaler datang menghiasi. Daah jd macam macam. Kan

    ReplyDelete
  38. dunia ini menakutkan ,,,, huhuhu

    ReplyDelete
  39. kita tidak sedar perlakuan manusia zaman skrg kembali kejam seperti zaman jahiliah dahulu..subhanAllah..mudah2an Allah mengampunkan dosa kita dan mereka..

    ReplyDelete
  40. Manusia mudah lupa bila nafsu telah merajai diri..

    Hanya iman sebagai benteng..

    ReplyDelete

Blog Stats

website counter

Online