Prayer.

Friday, November 11, 2011

Hi readers.

"Ya Allah, lindungilah hambaMu dalam perlindunganMu. Ya Allah, selamatkanlah hambaMu dari sebarang anasir-anasir jahat serta hasutan syaitan. Ya Allah, bantulah hambaMu ke arah kebaikan tanpa sebarang gangguan kotor. Ya Allah, peliharakanlah sikap-sikap mahmudah dalam diri hambaMu ini"...

Have you ever recited these prayers before? I bet everybody does so.  Now, i know how easy it is to recite the prayer. You only need to open your mouth and recite it. Easy, right? But you must remember, the main intention you pray to God cause to simplify all the obstacles in life, then you can enjoy life in peace and harmony. Although life is full of complexity, but you deserved to pray to God.




In prayer, you may ask forgiveness and peace of the world and the hereafter from God. Besides, you should pray that no more disasters that occurred caused the death of millions of people. Please people, don't abuse the prayer by praying the bad things because the word is a prayer too. Once you recite bad, the bad prayer will come towards you.


You can say the best prayer but let you recite with the sincerity and you will to do it. If you're not willing to do, you better don't at all. Because only good prayer can be blessed by God. 


For example, can you imagine if the criminals or strangers pray the best for their evil mission? Can you? That's proven that prayer which is recited by them are bad prayer. Get it, people? And  maybe they aim for something. They do recite the prayer for destroying the people around. Please be remembered, anybody who goes to recite the bad prayer for someone isn't too good :/ But i often think who i am to be judge in this case? :')


Why it happened like this? This happens because of you  don't have a strong self-confidence. And it can happen if you keep practicing. I do say what i think it's true to say. Probably, bad things come from us and good things come from God. By hook or by crook, you must admit every mistakes you've done. And quick for asking forgiveness from God before its too late. :')


Don't worry my dear, Allah Yang Maha Pengampun to all his servants! Yuk, let all of us praying the best for everything we do. Hopefully, the knowledge that we learn today can be source for anything we gonna do :)


P/S: Before doing something, don't forget to pray for all the work we do blessed by HIM :')



You Might Also Like

53 comments

  1. berdoa lah, sesungguhnya Allah mendengar.

    ReplyDelete
  2. Yes agree with Allah maha pengasih
    X susah pun nk berdoa after solat
    Yg penting ikhlas

    ReplyDelete
  3. semua manusia berdoa yunk.xkire lahhh islam ke budha ke..org jaat pon berdoa.tp yang kelakarnya org jaat nih ade gak berdoa diermudahkan kerja jaat die tuh.tah ape2..t org jaat gak mmpunyai keinsapan diri gak nk bertobat ye dakk.

    ReplyDelete
  4. solat itu untuk kita selamanya...jgn dilupakan walau sesaat jika terlupa maka 'dia' juga akan terlupa kepada kita...

    ReplyDelete
  5. Betul, jangan kita sesekali pon doa untuk benda buruk jadi kat orang lain!

    ReplyDelete
  6. yaaaaaaa,buat la apapon,yang penting doa,sesenang mana pon kita,pada-Nya jangan dilupakan...

    ReplyDelete
  7. sembahyang adalah segala2nya... rugi siapa yang leka dan lalai... sesungguhnya didunia ini hanyalah sementara...

    ReplyDelete
  8. beruntungnya kita kerana dengan doa segalanya mungkin berubah..*dgn izin darinya...=)

    ReplyDelete
  9. agree, dimulakan dgn bismillah :)

    ReplyDelete
  10. pray is the best way to calm ourselves =)

    ReplyDelete
  11. ya....

    bermkna doa tu...

    solat tiang agama...solatlah sblm kita di sembhyangkan..;)

    ReplyDelete
  12. doa senjata orang mukmin...semoga apa yg kita lakukan diberkati olehNya..:)

    ReplyDelete
  13. untuk Allah memakbulkan doa kita, kita pulak mestilah mengikuti segala perintah-Nya. yang wajib. bukan asal baik hati. tp segala rukun agama-Nya.

    =)

    ReplyDelete
  14. never 4get 2 say lailaha illallah..

    ReplyDelete
  15. Allah pengampun.. berdoalah selagi boleh^^

    ReplyDelete
  16. amiiiiiinnnn...dkna doa yang terbaik untuk arisha :)

    semoga Allah lindungi kamu..

    ReplyDelete
  17. Indeed :)

    Thanks for sharing this.

    Take care darling! <3

    ReplyDelete
  18. Mintak dari Allah kerana Dia yang maha terbaik

    :)

    ReplyDelete
  19. Salam arisha ..
    lama xsinggah sini
    sisi agak bz kebelakangan ni
    nice entry
    sebelum berdoa, ikhlaskan nawaitu..insyALLAH dimakbulkan :)

    ReplyDelete
  20. betul tu, Allah Maha Pengampun.. mohon saja pdNya..

    ReplyDelete
  21. you're right.
    Allah Maha Mendengar
    Dia mendengar semua doa hambaNya.
    kadang kita pulak rasa malu sebab bila kita perlukan Allah ja kita berdoa.tapi Dia masih makbulkan doa kita. Im happy for you :)

    ReplyDelete
  22. Doakan untuk yang baik2 sahaja..
    sesungguhnye DIA sentiasa mendengar doa2 kita..

    sembahyang..sebelum kita disembahyangkan.. ^__^

    ReplyDelete
  23. doa senjata orang mukmin. mulakan dengan puji pujian padaNya diikuti dengan selawat kemudian berdoa.

    ReplyDelete
  24. niatkan semua benda kerana Allah.

    it feels good,when we always pray to Allah. may Allah give His barakah to us, may Allah make all our things easier, may Allah make we think and act better.

    insyaAllah :)

    ReplyDelete
  25. i luv it Farra. Allah is The Only Hope ^_^

    ReplyDelete
  26. berhubung la dengan Allah ketika susah dan senang . ;)

    ReplyDelete
  27. berdoa hanya pada DIA...terimakasih..nice entry...

    ReplyDelete
  28. doa adalah senjata orang mukmin :) Amin,

    ReplyDelete
  29. alhamdulillah.. semoga doa kita akan dimakbulkan... gud lak ye Arisha

    ReplyDelete
  30. betul tu fara doa yg baik baik aja..

    ReplyDelete
  31. hanya padaNya kita meminta pertolongan..:)

    ReplyDelete
  32. doa juga satu komunikasi kite dgn Allah kan, sbg pencipta dan kite sbg hambaNya yg xmelupakan. Dgn mengingati Allah, hidup kita akan dipandu. InsyaAllah :)

    ReplyDelete
  33. berdoa x bole la minx bukan2.pastu bila x tertunai menyalahkn tuhan.pdhal niat kita tu x betul kn..so jgn slhkn tuhan,slhkn diri sdri sbb niat x ikhlas.niat bnd x baik xkn dpt. :)dan klu niat bnd baik pun tuhan x bg terus menerus.pasti dia akn menduga dgn kesabaran.

    ReplyDelete
  34. Humm..my dad ajar,kalau nak berdoa jangan terus berdoa,mula kita tadah tangan then diam sekejap kira macam amek feel,rasakan sifat ketuhanan tu lepas tu baru lah kita berdoa sepenuh hati...

    ReplyDelete
  35. x baik m'doakan something bad for other ppl

    ReplyDelete
  36. berdoalah sebnayak mungkin sbb Allah suka akan hambanya yg selalu berdoa :)

    ReplyDelete
  37. walau kita di khianati pun kita harus doakan yg baik baik.. sbb itulah yg terbaik & Allah tahu apa yg lebih baik

    ReplyDelete
  38. Ayuh, kita bersama mendoakan kesejahteraan dan kebahgiaan diri semua orang yang kita sayangi :') pray for the best only yeah?! :'D

    all of you gave very useful feedbacks. thanks to all!

    ReplyDelete
  39. sekali kita berhenti dari berdoa kepada-Nya..
    kita akan rebah ke bumi

    berdoalah =]

    ReplyDelete

Blog Stats

website counter

Online