Rule 50#: If you can't say anything nice, don't say anything at all.

Thursday, November 24, 2011

Hey people.


It's very easy to moan, to complain, to criticize. It's much harder to always find something nice to say about a situation or a person. But think of it now as a huge challenge. Saying something nice is hard because our natural inclination is to moan. When a friend asks how you're getting on with your boss, the things they do that really annoy you usually spring to mind before the upsides...


No matter how horrid someone is, there's always something about that that's good. Your job is to find that good bit and highlight it, speak about it, draw attention to it. Same with a situation that seems troublesome.


When asked your opinion of someone, something, somewhere, you need to find something good to say, something flattering and positive. There's ample evidence that being positive has many benefits but the most noticeable is that people with gravitate towards you and not even know why. That positive air about you is attractive. People like being around those who are upbeat, positive, happy and confident. 



" If you can't say anything nice, don't say anything at all."  Yap? Emmm.


We need to bite our tongue more and say good things more often!
Obviously, if you're only going to say good things, then this cuts out our back-bitting, gossiping, slagging off, telling tales, being rude about people, complaining (you're allowed to point our defects or problems but in a constructive way). And that could leave you with a big gap to fill!


Before opening your mouth, try-just for a week-to find something good to say. It's one of those things that will amaze you to how it improves your life, but don't take my word for it-just try it. And if all else fails, and you really can't think of anything positive to say at all, then don't say anything at all!


The Rules of Life by Richard Templar.


P/S: It means we should remain silent for a moment from talking too much? Or the more we talked, the more we hurt the hearts of others? If so, what's the best solution to resolve such this case?



You Might Also Like

40 comments

  1. Inipun akak setuju dik.. Ckp biar berpada2.. ;)

    ReplyDelete
  2. fikir dulu sebelum dalam tutur kata,lagi banyak kata lagi banyak silap...

    ReplyDelete
  3. beercakap benda yg perlu..hiihi

    ReplyDelete
  4. mak ai bolatnya mata dia...ini kira nice ke tak apa akak ckp ni hehe?

    ReplyDelete
  5. very true dear..
    silence is golden!

    ReplyDelete
  6. plus, ckp tu kena guna otak. mesti ada ilmu. merapu tp berilmu lbh baik ckp byk tp sikit pun tak memberi manfaat kpd org lain

    ReplyDelete
  7. mlut manusia babe,mmg sukar nk diubahhh.kdg2 dah terikut dari kcil lg xpon bkwn dgn org2 yg cenggitu.

    ReplyDelete
  8. err, Aki tak pandai kontrol bile becakap.. but aki akan cube sedaya upaya untuk cakap bende yang takkan menyakitkan hati orang.. he he he.. Tapi,part yang paling best tu,mata akak mengancam la.. eh,btw,tadi bkenalan ngan adik akak,die g komen tempat aki.. ho ho ho..

    ReplyDelete
  9. deng.. eh,die tulis die umo 18 taun.. abis tu, akak umo brape??

    ReplyDelete
  10. lidah ini lembut je tapi bisa keluar kata kata kasar lagi kesat. beringat bila berkata kata agar kelak tidak merana :)

    ReplyDelete
  11. hmm interesting rules.. good way to prevent from hurting other hearts is by sayin nice things and never think -ve about anything...

    ReplyDelete
  12. Berpikirlah sebelum berkata-kata..

    *Budi Bahasa..Budaya kita.. ^__^

    ReplyDelete
  13. klu x dpt nk kawal lidah,kasi potong :P

    ReplyDelete
  14. betul betul.
    sekarang ni memang berhati-hati kalau nak cakap.
    takut makan diri sendiri jugak. hehe

    ReplyDelete
  15. hati-hati bila berkata-kata...

    setuju dengan entri kamu ni.. :)

    ReplyDelete
  16. entahla..

    taktautaktau..jgn tanya aku..


    hahahahahahahaha.

    ReplyDelete
  17. Salam Fara - Nice meeting you in this cyber world... :) Tq for ur lovely word salam ma'al hijrah too.

    ReplyDelete
  18. kadang manusia tak sedar bila menyakiti
    kan kebenaran itu kadang memedihkan
    apa pun, kita harus la tahu jaga hati org :))

    ReplyDelete
  19. diam lebih baik drpd mengeluarkan kata-kata mengarut

    ReplyDelete
  20. agree ;) btw pasal blog tu background i google je then upload sahaja di blog .. header buat pakai adobe photoshop cs5, ia ade buat tutorial semalam u tengok dekat older post :)

    ReplyDelete
  21. cntiknya mata..

    diam lg baik dari bkk mulut bckp bkn2..

    ReplyDelete
  22. true! menyakitkan hati je kalau cakap heheh

    ReplyDelete
  23. agreed. sebelum menuding jari,adalah lebih baik sekiranya kita cermin diri sndri dgn memuhasabah diri sndri :)

    ReplyDelete
  24. Believe it or not. . U say it best when u say nothing at all. . Hehe

    ReplyDelete
  25. salam farra,
    pendapat abg eq, bila kata2 kita boleh sakitkan hati org, ada baiknya kita diam je. hehe

    ReplyDelete
  26. Ibu segala ilmu, bersabar. oke? :)

    p/s : Cute-lah dia ni. ;p

    ReplyDelete
  27. betul tu farra. sebab tu kite perlu berfikir dulu sebelum berkata apa2. sebab kdg2 kita x sedar apa yg keluar dari mulut kita merupakan racun di hati org lain. ;)

    btw, sy x taw farra berminat atau x. tapi saya tag farra dalam 1 contest
    "Contest Candid Time"

    harap farra join sekali ^_^.

    ReplyDelete
  28. i couldnt agree more. speaks up when u think it matter most. kalau tak senyum je la :)

    ReplyDelete
  29. setuju.. jgn main cakap doang, ngak bisa main semberono.. ngomong cuma yg bagus bagus.. sebab kalau silap itu bisa sakiti hati kawan kita..

    ReplyDelete

Blog Stats

website counter

Online