Te Amo, Brother.

Sunday, February 12, 2012

*Sedia maklum di atas penggunaan kata ganti diri 'Aku' buat entri kali ini. Terima kasih banyak.


Hi lovers.



Tengku Putra Mohd Hussin when he in childhood.


"Di mataku dia anak yang ganteng..."

"Kmu ganteng banget ih..."

"Aku emang ganteng banget, om, tante...Makasih banyak yah..."

_________________________________________________________________________



Hero Malaya, Tengku Putra Mohd. Hussin awww.


Ini cerita aku dan abang favorit. Kami dilahirkan di dunia sebagai adik-beradik yang saling sayang-menyayangi, tolong-menolong serta punya semangat juang yang tidak pernah pudar. Dan bukanlah kami seperti 'Ada aku dipandang hadap, tiada aku dipandang belakang.' Aku tahu setiap darah yang mengalir di setiap badan aku, dia dan yang lain-lain adalah sama seperti hati dan naluri. Apa yang membedakan kami adalah sifat dan sikap, perlakuan serta kehidupan masing-masing.


Aku masih ingat ketika aku berusia dalam lingkungan 5, 6 tahun, abang aku selalu menghantar aku ke tadika, itupun ketika Abah sedang outstation, dengan menaiki sebuah basikal kesayangannya. Dan setiap kali tiba ke tadika, pasti ada anak-anak tadika yang menggelarkan diriku pacar kepada abang aku sendiri aaahahaha. Yap, itu memang tidak masuk akal. Dengan tidak sengaja aku tarik muka bengis seperti singa yang kelaparan, itupun buat seketika! Emm, anyhow, there're all my friends dan tidak tega aku memarahi mereka hanya gara-gara kelakuan dan gurauan bodoh mereka :) Bila aku balik cerita ke Mama, she was laughing and she said it only was a joke among not-matured children :'D


Berbalik kepada cerita asal, sepanjang melalui proses kehidupan selama 16 tahun ini, i've been through more and more bittersweet moments with all persons i love the most. I'm lucky to have my brother in this life because since i was child dan sehingga menjadi seorang gadis dewasa seperti sekarang dia, tidak pernah memarahi aku biarpun aku kekadang selalu membantah apa yang dia kata. Sebaliknya, dia membahan aku dengan kata-kata yang bermoral dan mengajar aku supaya lebih pintar untuk memberi apa yang dunia sebenar mahukan!


"Dia mungkin bengis seperti singa. Tapi dia nangis tonton drama Korea, Dia mungkin keras bila bersuara, Tapi dia jelas jujur apa adanya, Aku lagi kenal dia." Lirik itu jelas menggambarkan sosok asli abang aku. Seriously, you may be cheer always if getting closer with him karena dia seorang yang sangat peramah dan oleh karena itu ramai orang senang berteman dengannya serta melayan kerenah dan celotehnya. He's caring and loving, very friendly and talkative! :)


Now, he's kinda busy with all the works he has to do in Sarawak. Tambahan pula, sekarang dia sedang membuat bisnes yang baginya sangat menyenangkan dan menguntungkan! Aku dapat rasakan minat dia ke arah bidang bisnes tambah berkobar-kobar sejak dia bersekolah menengah atas lagi. Hah, tekaan aku tidak pernah tidak tepat selama ini! Pantasan saja gembiranya tingkat dewa when given the opportunities to engaging into business :) Aku rasa angan-angan aku untuk menjadi business partner dia someday boleh menjadi kenyataan sooner or later. Just wait and see for awhile. Who knows right? 'Tuah ayam nampak di kaki, tuah manusia tiada siapa yang tahu' eeehehehehe.


As a good little sister, aku selalu saja mendukung setiap kerja yang dia lakukan. Tidak pernah aku tidak mendoakan akan kejayaan kaum kerabatku sendiri. Dengan sedikit sebanyak dukungan, mana tahu dia mungkin lebih semangat! SEMANGAT sokmo!



Pengembara Tegar.


Indeed, dia boleh dikatakan seorang pengembara tegar. Setiap negeri yang ada di Negara Malaysia sudah dia jelajahi. Sedangkan aku masih tidak dapat menunaikan impian untuk membuat siri penjelajahan ke 14 buah negeri because of a few valid reasons. Huh. Merantau sana-sini, bekerja itu-ini, dia selalu jago. Ndik aku peduli itu semua karena peluang, nasib dan takdir manusia memang berbeda-beda dan tidak semua yang kita harapkan dan rencanakan boleh menjadi kenyataan melainkan Allah sudah memakbulkan doa-doa yang telah kita pohonkan! 


Day by day, my brother success has been achieved and so far, i can see it very well. Very very proud of it :) Dengan adanya daya dan usaha sendiri, he well succeed and he made everybody around him proud of himself. Well, 'Asal ditugal, adalah benih.' Aku juga bertambah yakin semua ini bermula dari angan-angan ---> mimpi ---> kenyataan. So guys please don't ever stop dreaming if you believe your dreams can come true one day! :')


Today, Tengku Putra Mohd Hussin  23rd birthday has arrived and let's we together wish...


"Happy birthday to you

Happy birthday to you

Happy birthday

Happy birthday

Happy birthday to you

Tengku Putra Mohd Hussin

Happy 23rd belated birthday!!!

- 12 February 2012 -

"You're a son of our parents, and yet, you are become career man, a father for children and a husband for wife. Remember the time passed so fast without your recognization. Maybe we feel, this is only 2012 story, but ,when 10 years in time, you'll remind this moment back and you imagined it to happen again, but will it be same as the 2012 stories? It's so impossible! So, here i'm gonna tell you that every moments that we had together have we appreciate and enjoy it with our full big happy heart because yesterday isn't today!" 

P/S: Evaluate a significant experience, achievement, risk you've taken, or ethical dilemma you've faced and its impact on you, brother :') Te amo, brother...


P/P/S: http://cpglobalintertrade.blogspot.com offers quality discount Special Perfume Gift Sets for Valentine's Day/Birthday for men and women at discount prices! Guys, quickly see and buy before it's too late! I'm sure that you'll love the latest arrival, the gorgeous One Million, Fantasia, and etc...



You Might Also Like

48 comments

  1. he is 23? so i am 1 year older than him.. happy bday to ur brother arisha :)

    based on ur story, he's a great man.. hope that i can meet him someday :D

    ReplyDelete
  2. Happy B'day buat Abang Arissa..
    Moga suksess selalu ye..^^

    ReplyDelete
  3. wahh untunglah ada abang arisha :D
    happy befday utk dia ye ^^

    ReplyDelete
  4. happy birtday to your brother..great traveller..:)

    ReplyDelete
  5. Semoga abang fara terus success dalam kerjaya, dipanjangkan umur dan dimurahkan rezeki. touchinglah cite kali ni : )

    ReplyDelete
  6. mata dier memang sebijiklah ngan awak! :)

    ReplyDelete
  7. Selamat Hari lahir untuk abangmu.. Semoga murah rezki dan panjang umur... :D

    ReplyDelete
  8. happy birthday to your brother.
    hope he'll always be a great husband for his wife.
    and an awesome father for his child.
    amin.
    :)

    ReplyDelete
  9. Happy besday to him k..
    Anyway
    Tq singgah n follow me..
    I follow u back k

    ReplyDelete
  10. Salam ulangtahun kelahiran buat abg kamu~ =)
    wah, masih muda sudah berjaya..sesuatu yg sgt patut dibanggakan~
    smoga ikatan kekeluargaan kalian sentiasa bertaut erat~ ^^

    ReplyDelete
  11. kacaknya...adik2nya cantik,abangnya kacak.selamat hari lahir buat beliau =)

    ReplyDelete
  12. ♫Happy Birthday♪ to Tengku Putra Mohd Hussin.wish u all the best and May Allah bless you..

    utk RTP Farra Arisha: Semoga bahagia bersama keluarga tercinta :)

    ReplyDelete
  13. hehe..tua setahun umur abg arisha dari sy...happy belated birthday to ur brother arisha..:D

    #beruntung arisha mempunyai abang seperti dia...(^^,)

    ReplyDelete
  14. tgh imagine.. how gantengnya my son dah besor nanti.. ahaks...

    ReplyDelete
  15. happy betade birthday to arisha's bro :)


    wah msti dia dh pegi sabah kan? hehe
    bestnya ada abg :)

    ReplyDelete
  16. He said thank you to all persons who have kindly wish his happy birthday. God bless you all...

    ReplyDelete
  17. hepi besday 4 ur bro arisha :)


    23 ? sama dengan bena laa . hee :)

    ReplyDelete
  18. eh comel sgt la masa kecik..cm mat salleh.

    ReplyDelete
  19. hepi beday utk abang u sis...semoga panjang umur, murah rezeki dan sihat selalu...amin...

    p/s: masa kecik dia comel, dah besar ganteng banget!! hehe...

    ReplyDelete
  20. Happy birthday!! oh keja di Sarawak! my hometown!!

    suka travel? wah bole kwn! =)

    ReplyDelete
  21. happy birthday to him !! seiras risha!! :) cantik! hehe..kacak !

    ReplyDelete
  22. happy belated birthday..

    p/s ensem nyerrrr

    ReplyDelete
  23. happy birthday to him... may all his wishes come true...

    ReplyDelete
  24. epy bday to him.. * lambat sikit.. hehe :) btw , syok laa ade abg :)

    ReplyDelete
  25. happy birthday kt abg tu ek..hensem haha:p

    ReplyDelete
  26. happy birthday abg arisha..:)

    smoga diberikan kesihatan yang baik dan bisnes yang maju sekali..hee

    arisha..mari datang berjalan ke Kuala Lumpur..:D

    ReplyDelete
  27. Happy Birthday to ur brother Tengku Putra Mohd Hussin may all his birthday wish comes true..

    ReplyDelete
  28. happy belated birthday to you brother arisha. both of you are so sweet.

    ReplyDelete
  29. Cukup indah kenang memori dengan abang/ adik yang kita rapat kan..

    Pada umur 23 dia dah ada lebih dari yang boleh dibanggakan.. Tahniah, semoga kamu ikut jejak langkahnya..

    Happy birthday to him..

    ReplyDelete
  30. omg sweetnya buat entry untuk abang :) Happy belated birthday to him '_'

    ReplyDelete
  31. ehem ehem, ensem abg, bila nk kenalkn ngn sy.. haha, hepy bufday for him wlaupn dh lewat banget. .

    ReplyDelete
  32. owhh muda lagi kamu berdua ya...anyway happy birthday to your bro!

    ReplyDelete
  33. hepi besday...
    part budak kecil tu comel..
    ahahaaa

    ReplyDelete
  34. mcm rupa arisha. hehe happy birthday to ur brother!

    ReplyDelete
  35. i love ur way bro. happy birthday:)

    ReplyDelete
  36. semoga Allah panjangkan usia abang kamu.... amiiinnn...

    bertuah kamu ada adik beradik lelaki... dkna hanya ada kakak :)

    ReplyDelete
  37. ada abang seronok! nak nak kalau extra protective :D

    ReplyDelete
  38. kiut betul mse kecik tu! cm mix je! :D

    ReplyDelete
  39. panjang dedikasi buat abg die..sweet plak tu..hepi besday..

    tq singgah di nenscollection..follow kamu

    ReplyDelete
  40. hye gorgeous =))
    hepy birthday to him =) 23 huh?
    same with my bro..
    my bro bday was in 17 Feb =p
    haha...

    ReplyDelete
  41. happy belated birthday...

    besttnya menggembara sana sini..heheh

    ReplyDelete

Blog Stats

website counter

Online