The Whole Pretty: The Place of Freedom ( Hi Hi Bye Bye ) | Pt 3

Monday, February 20, 2012

Hi people.

Get back. Getting better. Girls behave. Golden life. Good day always, now and forever, darlings!


I'm pretty sure all of you have been reading the two entries of mine that's related to The Sweet Escape of Thailand's | Pt.1 and Food and People Series | Pt.2. And it's all about my presence in 'Negara Gajah Putih' by a month ago. And now, kembalinya Arisha untuk mengaut momen dan kenangan indah kami semula ketika berada di sana :) Mind to know? I'm very pleased if you guys are so :)


Could you guys imagine how lovely the moment was? Here, just the where we had been enjoying for the good refreshing...
















No lies. Sejak pertama kali Arisha datang ke sini i would have amazed by the beautiful and unique architecture and because of that i could wish to stay here forever and ever. Boleh kata tempat ini  merupakan suatu tempat yang luar biasa oleh karena it only has sebuah kamar (it's just like rumah rehat/homestay) yang didalamnya dilengkapi dengan bedroom, bathroom and some others facilities. 


Di samping itu, terdapat juga ruang-ruang lain seperti ruang bersantai dan beriadah, dapur memasak and what's interesting here is ada sungai buatan! Sungai buataannya ada banyak ikan dan kebiasaanya jika tetamu jauh lain singgah ke tempat ini turut akan diadakan barbeque. Sounds fun :) Ahh, i felt very lost because of missed the opportunity to get fishing and couldn't have had a barbeque with all my relatives there :( Pokoknya, this is the best among the best  place i've ever been. Feel the beauty of nature, peace and coolness when been there...Seriously!











Now, the hardest thing to do is say goodbye. I've never got the chance to see this nice place again and again. Miss this moment but i try not to forget what i've done here! As time goes by. And it's true that i've reached a better place. But everyday life goes on like "I wish i could visit this place for awhile."


P/S: Keriangan suara alam masih terngiang-ngiang di telinga, terpasak di minda, dan menumbuh ceria di hati ini.


P/P/S: There's an awesome contest from Cp Global Intertrade!!! Interested to join? Wanna get free product from Cp Global Intertrade? Please make sure that your yourselves are one of the contest participants! Read more details at http://cpglobalintertrade.blogspot.com/2012/02/can-i-select-fan-who-will-win-valuable_20.html


And i'm now tagging to 4 blogger friends of mine: 






You Might Also Like

60 comments

  1. gambar cium pipi tu comel lah...

    jatuh dalam sungai tak?

    ReplyDelete
  2. Sis, suka tengok pic family u dear..
    Happy sgt2..
    Comel2 semuanya.. ;)

    ReplyDelete
  3. akak pon kalau dh bercuti ke mana-mana rs berat nk say gud bye kt tmpt tu..rs nk duk lelama

    ReplyDelete
  4. bila dah seronok bercuti ke tempat cantek mcm tuh..then nak kene balik..mmg raso tak best sgt kan..huhu

    ReplyDelete
  5. semuanya nice shoot arisha :)

    smoga kenangan ini kekal abadi :D

    ReplyDelete
  6. unik rumah tu Arisha, siap ada sungai buatan je, memang rasa nyaman je kan.

    ReplyDelete
  7. Farra ni memang comel dan cute laa... hehe (",)

    ReplyDelete
  8. bestnye..what's the name of this place yer?

    ReplyDelete
  9. best boleh jalan2 tempat orang kan??hehe

    ReplyDelete
  10. hoho...ni da boleh jadi model ni...kehkehkehhh

    ReplyDelete
  11. Uncle Gedek: Yap. isk, mana boleh jatuh secara tiba2 melainkan ada orang lain yang menolaknya dari belakang hehe!

    Sis Salina: Arigato gozaimashita ;)

    Aki: Hehe thanks a lot Aki :)

    Sis Rina & Papa Mifz: Of course. biasanya suasana baru boleh mempengaruhi fikiran dan perasaan kita untuk stay up there for about a few weeks more!

    Zuan: Indeed :) i'll always remember these moments :')

    Syazwan: Totally unique. salah sebuah seni bina yang unik yang pernah Arisha lihat sepanjang berada di dunia ini...:)

    Miss Yui: :)

    Cikgu: Cute apa nya. terlihat macam kanak2 ribena adalah ckckck!

    Sis Liza: It's located at Padang Besar, Thailand actually dan tempatnya adalah milik saudara Arisha yang sekarang lagi menetap di sana. nyaman dan aman tempatnya :)

    H.J: Syoknya tingkat dewa when could have a trip to another country! makan angin sambil pusing2 mencari ilmu...it's the best thing to do ever...:)

    Mr.Clive: Wkwkwk me protest that :'D

    ReplyDelete
  12. Look nice and comfy.. Is the place open to public?

    ReplyDelete
  13. mmng nice la tempat dia.. tah bila aku nak pgi sana..huhuhu

    cantik deh rumah dia..:D

    ReplyDelete
  14. bestnya dpt tgk tmpt org..jln2 ngn family lg best kan

    ReplyDelete
  15. bila nk ajak gua sekali ini.. hihi

    ReplyDelete
  16. nyaman sekali suasananya,suka dengan keadaan yang tenang jauh dari kesesakan yg kadang melemaskan...

    ReplyDelete
  17. stail gak klu g bcuti sni..

    nnt kte g cuti sme ye.. :D

    ReplyDelete
  18. cik ina suka tempat cam tu jauh dari hiruk pikuk bandar. rasa tennag je . mesti berat rasa hati nak tinggalkan tempat tu kan.

    ReplyDelete
  19. bestnya !
    kawasan pun cantik
    pasti tenang

    ReplyDelete
  20. saat2 tu mmg akan jadi memori yg terindah kan...

    ReplyDelete
  21. sekali sekala mendekati alam, mmg best =)

    ReplyDelete
  22. bestnye tgok semua gmbar2 farra tu. time kasih tag sy. InsyaAllah sy join ^_^

    ReplyDelete
  23. CANTIK2 PICT TU...MODEL PUN SAMA CANTEK JUGA...

    ReplyDelete
  24. bilalaahhh chemay dapat merasa pergi sana jugakkk
    haishh~

    ReplyDelete
  25. takpe..ada rezeki blh pergi lagi ;)

    ReplyDelete
  26. bila tengok gambar2 ni, makin rindukan rumah kampung yang satu. huhu. nanti pergi lagi yea. hehe :))

    ReplyDelete
  27. happening family risha...... hehe

    ReplyDelete
  28. nampak kalian sungguh seronok di sana..:)

    kena pergi ni..heee

    ReplyDelete
  29. Mesti tenang dan damai duduk dikelilingi alam semulajadikan... betul betul boleh refresh minda...

    ReplyDelete
  30. wahhhh style la pakai baju ala2 koboi kan kan ? sungguh tinggi kamu :)

    tempat yg sangat cool + cantek ! :P

    ReplyDelete
  31. waahh . best nye shoot . zana suke shoot . nanti kita shoot sama sama nak ? :D

    entry baru --> http://syazanasani.com/lagi-ciplak-menciplak/

    ReplyDelete
  32. uolls ni mmg sweet la...

    hepi family!!

    ReplyDelete
  33. Thanks everyone. unluckily, the place isn't open to public as rumah rehat ini dibina khas buat para tamu beliau dan ahli keluarga terdekat saja...or sesiapa yang mengenali dirinya hehe. seriously, tempat ini boleh mendamaikan dan menenangkan fikiran yang lagi kusut!!! happy days to you guys :*

    ReplyDelete
  34. sangat seronoknya !! :) hehe. btw, saya suka tengok wajah family risha. cantik banget :) hehe. lain kali kalau saya mahu pergi ke Thai,akan rujuk blog risha saja :)

    ReplyDelete
  35. tenang je suasana. bila laa nak pergii.

    ReplyDelete
  36. bestnyer... i wish i could go there.. hehe..

    follow u dear =)

    ReplyDelete
  37. cantik tempatnyeeee. jeles2. hanya mampu duduk di rumah je. hihi

    ReplyDelete
  38. u dgn sibling u semua cantik2 =)

    ReplyDelete
  39. baa~ CAK!!

    kt m'sia pn byk tmpt cantik2 gak..

    ReplyDelete
  40. haaaaai Arisha, it's been so long since I visited your blog yah... I don't know why your blog not updated on my blogroll. must've been technical issue.
    Wow, it was a beautiful place and beautiful girls made it more lovely... envy hahahaaaa.....

    ReplyDelete
  41. sgt menarik semuanya..~
    mesti sgt teruja melihat keunikan binaan tu dgn mata sendiri,kan~ =)

    ReplyDelete
  42. farra sgt cute..comel......cantik..manis...


    i like to see all of ur photos..
    it makes me smile too....



    cntik sgt!

    ReplyDelete

Blog Stats

website counter

Online